3 belangrijkste dingen voor een zelfstandig ondernemer

Als zzp’er komen er veel dingen op je af. Maar om echt succesvol te kunnen zijn moet je deze 3 dingen op orde hebben. 

Jij bent een zelfstandig ondernemer en je bent net gestart. Vanaf nu wordt het dus serieus en moet jij je volledig gaan focussen op je bedrijf. Maar welke dingen zijn als ondernemer nu eigenlijk belangrijk? Van het bouwen van een goedwerkende website tot het aantrekken van klanten en een unieke bedrijfsnaam. Er zijn veel belangrijke dingen die je als ondernemer op orde moet hebben. Maar dit zijn de belangrijkste drie. 

Een website 

Ook al heb je een goede bedrijfsnaam ook al heb je een Instagrampagina met 10.000 volgers. Wanneer jij een slechte website hebt ben je niet goed bezig als ondernemer. Je kan zelf een website maken of het laten doen, zorg er in ieder geval voor dat je er één hebt. Want social media kan in één keer instorten. Zo is Hyves al verleden tijd en zien we ook dat Facebook zijn beste dagen heeft gehad. Een website blijft altijd in de lucht en daarom moet je dat in ieder geval op orde hebben. 

Zichtbaarheid 

Dit kan je op allerlei manieren doen. We hadden het natuurlijk al over het maken van een website. Maar wanneer er geen ‘’content’’ op je website komt heb je er niks aan. Content kan zijn een goede blog waar klanten wat aan hebben, of misschien goede video’s opnemen die klanten kunnen terugkijken. Heb jij ook al nagedacht over een social mediakanaal? Zit jouw doelgroep bijvoorbeeld veel op facebook, dan kan je kijken of je daar een account kan aanmaken en kan gaan adverteren. Maar je kan ook kiezen voor een jongere doelgroep om aan te spreken. Dit doe je op dit moment doormiddel van Tiktok of Instagram.  

Je bedrijfsnaam 

Een bedrijfsnaam is zo veel belangrijker dan veel ondernemers misschien denken. Zo kan een bedrijfsnaam ervoor zorgen dat je goed vindbaar bent via Google. Wanneer je een bedrijfsnaam hebt gekozen die makkelijk te onthouden is en perfect past bij jouw business zullen mensen sneller bij je terecht komen. Je hoeft dan niet eens te werken met kaartjes om ervoor te zorgen dat klanten jou onthouden. Een goede bedrijfsnaam is dus key voor een succesvolle onderneming.