3 tips om een eigen webshop te starten

Het aantal webshops is de laatste jaren explosief gegroeid. Dit komt vooral doordat mensen steeds meer online aankopen doen. Mogelijk wil je hier wel een graantje van meepikken. Dit kan door jouw eigen webshop te beginnen. Ben je hier niet bekend mee? Dan kun je vast en zeker nog wel wat tips gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips om een eigen webshop te starten op een rijtje.

1. Zorg dat je uniek bent
Sommige mensen denken dat zij hoe dan ook geld verdienen als zij een webshop beginnen, maar dit is een misvatting. De concurrentie is immers groot, waardoor jij je moet onderscheiden om mensen te overtuigen een aankoop bij jou te doen. Zorg er daarom voor dat je uniek bent ten opzichte van andere webshops. Als je een uniek product gevonden hebt, is dit niet bijzonder lastig. Verkoop je producten die mensen ook bij tal van andere webwinkels kunnen kopen? Dan is het zaak om een uniek concept te bedenken. In dat geval kiezen mensen er misschien toch voor om een product bij jou te kopen in plaats van bij een concurrent.

2. Zelf bouwen of uitbesteden?
Dit is één van de belangrijkste vragen die jij jezelf moet stellen voordat je aan de slag gaat. Als je over enige ontwikkelkennis beschikt, kies je er waarschijnlijk voor om zelf een webshop te bouwen. Heb je geen idee hoe je zelf een webwinkel bouwt? Dan betekent dit niet dat je dit uit moet besteden aan een webdesigner. Dankzij platformen als Shopify en Magento kun je zelf een webshop bouwen zonder dat je over specifieke ontwikkelkennis hoeft te beschikken.

Als je enigszins handig bent met computers, lukt het je waarschijnlijk ook om een eigen webshop op te zetten via Shopify of Magento. Het wordt anders als je aanpassingen wilt doen aan bijvoorbeeld een thema. Hier heb je namelijk wel specifieke ontwikkelkennis voor nodig. Als deze kennis ontbreekt, kun je voor een standaard thema kiezen. Je kunt ook contact zoeken met een professional om jouw Shopify- of Magento-webshop helemaal naar jouw smaak te maken. Dit brengt kosten met zich mee, maar onderaan de streep kan het je ook veel geld opleveren.

3. Besteed aandacht aan de vindbaarheid
Bij het opstarten van een eigen webshop wordt er vaak vooral aandacht besteed aan de uitstraling. Niet gek, want het is belangrijk dat jouw webwinkel er goed uitziet. Een mooie uitstraling zorgt er alleen niet voor dat mensen jouw webshop weten te vinden. Besteed daarom ook aandacht aan de vindbaarheid. Dit doe je door aan de slag te gaan met zoekmachineoptimalisatie (SEO). De content op jouw website speelt hier een belangrijke rol in, maar je moet ook aandacht besteden aan de achterkant van jouw webshop.