4 tips om nooit meer je mobiel kwijt te raken

Iedereen raakt weleens wat kwijt, maar je telefoon kwijtraken is misschien wel het vervelendste wat er is. Wij hebben in deze blog de oplossingen voor je op een rij gezet. Met deze 4 tips raak jij nooit meer je mobiel kwijt. 

Wij nemen onze mobiele telefoon overal mee naar toe. Juist daarom willen we hem ook niet kwijtraken. Want onze mobiel betekent vrijheid en bewegelijkheid. Natuurlijk kunnen wij er niet voor zorgen dat jij nooit meer je mobiel kwijtraakt. Maar wij kunnen je wel de juiste tips geven om ervoor dat je hem snel weer hebt teruggevonden. Zo zijn er slimme en technologische trucjes, maar ook gewoon kleine handigheden. 

1.    Een opvallend telefoonhoesje 

Wanneer jij een zwarte telefoon hebt en je hebt bijvoorbeeld een zwarte tafel of een zwarte bank, dan wordt het moeilijk om je telefoon in één oogopslag te zien. Maar er zijn tegenwoordig zo veel verschillende smartphonehoesjes dat je een mooi opvallende kan kiezen. Nu kan je gaan voor een simpele met glitters, maar je kan hem ook laten bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfslogo. Op deze manier zag je telefoon snel weer gevonden worden. 

2.    Zoek eerst binnen anderhalve meter 

Wij kennen de andere halve meter regel inmiddels allemaal. Maar wist je dat deze ook van toepassing is voor het vinden van je telefoon en zelfs voor andere spullen. Zo is er een bekende ‘’vindoloog’’, dit is Michael Solomon die een boek heeft geschreven over verloren objecten. Hij deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat het object vaak dichterbij is dan je zelf denkt. Zoek eerst eens binnen een straal van anderhalve meter om je heen. De kans in 70% dat je hem dan vindt. 

3.    Trackers aan je mobiel 

Nu gaan we het hebben over wat meer technologische wonderen die ervoor kunnen zorgen dat jij je mobiel niet snel kwijtraakt. Zo heb je bijvoorbeeld de airtag sleutelhanger. Dit is een sleutelhanger die je aan je sleutelbos, tas of zelfs aan je mobiel kan vastmaken. Hierdoor kan je via een app kijken waar je airtag zich begeeft. Dit is natuurlijk ook ontzettend handig wanneer je mobiel gestolen is. Zo heb je in een mum van tijd de dief te pakken. 

4.    Gebruik al je zintuigen  

Soms kan jij je mobiele telefoon niet vinden door je ogen te gebruiken, maar wel door te gaan voelen. Een mobiel beland bijvoorbeeld vaak tussen de kussens op je bank. Maak dus gebruik van al je zintuigen om je mobiel te vinden. Wat ook slim is om eens hardop te benoemen wat je hebt gedaan en wanneer je hem voor het laatst vast hebt gehad. Vaak weet je op deze manier een reconstructie te maken van je bewegingen en kom je uit bij de bron. Wat dus je mobiele telefoon is. 

Geen paniek, je vindt hem wel. 

De allerbelangrijkste tip die wij je kunnen geven is om niet in paniek te raken wanneer je telefoon even zoek is. Je zal hem wel vinden, heb geduld en denk goed na. Zorg hierna voor een plekje waar je hem altijd neer kan leggen. Door een vaste plek te hebben voor al je spullen raak je ze nooit meer kwijt.  

Kan je hem echt niet vinden? Kijk dan eens op deze website, waar veel gevonden en verloren voorwerpen op komen te staan.