5 Beste Dameshorloges van 2020

Een dames horloge is een klassiek accessoire wat al jarenlang het symbool is van klasse en luxe. Ooit begon het horloge vooral als functioneel middel, maar inmiddels kun je de tijd gewoon op je telefoon zien en heb je daar geen horloge meer voor nodig. Desondanks is de populariteit van horloges niet verminderd. Een horloge is ook een ontzettend mooi cadeau om te krijgen of te geven, omdat het lang goed blijft en je hem hoe dan ook veel zal gebruiken  (mits je hem draagt natuurlijk). Benieuwd wat anno 2020 de vijf beste dameshorloges zijn? Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Apple watch series 5

De Apple watch is een ontzettend populair ‘slim’ horloge die verbonden kan worden met de iPhone. De series 5 van Apple is smartwatch technologie op hoog niveau. Je kunt ermee appen, bellen, en zelfs foto’s maken (goed, via je iPhone, dat wel). Daarnaast is het ook een echt sporthorloge die je stappen en hartslag kan bijhouden. De batterij gaat tussen de 24 en 48 uur mee.

Michael Kors

Duitse designer Michael Kors staat al jarenlang bovenaan als het gaat om populaire modemerken. De tassen met het Michael Kors logo erop gevestigd zijn al jarenlang niet meer uit het modebeeld te slepen en ook een Michael Kors horloge is een populair accessoire om de pols. De meest populaire modellen zijn de smalle horloges in goud, zilver en roségoud.

De horloge-ontwerper weet als geen ander hoe je met zo min mogelijk poespas een zo stijlvol mogelijk horloge neerzet

Vintage cartier

Een horloge die niet per se trendy is, maar wel ontzettend klassiek: het vintage cartier dameshorloge. Het vierkante klokje met een smal zwart leren bandje werd tientallen jaren geleden al gedragen door dames op stand, en is nu een geliefd verzamelstuk van horlogeliefhebbers. Van vintage cartier horloges zijn tegenwoordig ook ontzettend mooie budgetvriendelijke varianten op de markt. Dit zijn geen echte replica’s, maar hebben qua model en materiaal wel veel gemeen met het populaire horloge van Cartier. Een goedkoper model die veel weg heeft van de vintage Cartier, is die van Pulsar.

Jacob Jensen

Zeg je Jacob Jensen, dan zeg je minimalisme. De horloge-ontwerper weet als geen ander hoe je met zo min mogelijk poespas een zo stijlvol mogelijk horloge neerzet. De horloges zijn ook verkrijgbaar in een kleine stalen gouden ‘band’ en doet daarmee ook eerder denken aan een armband dan aan een horloge. Perfect voor iedereen die zijn sieradenstash nog meer zou willen uitbreiden, maar ook graag het praktische van een horloge willen ervaren.

Daniel Wellington

De meeste modebewuste mensen zullen Daniel Wellington vast al wel kennen, al is het maar van de vele reclames via het internet en op Instagram. De meest modieuze meiden lopen allemaal rond met een blingend Daniel Wellington horloge op hun pols, dus wanneer je een model van Daniel Wellington aanschaft, weet je in ieder geval zeker dat je goed zit qua trends!