5 redenen waarom je voor glasvezel zou moeten kiezen

Door heel Nederland wordt er een glasvezelnetwerk gelegd. Waarom zou je voor glasvezel internet moeten kiezen? Wij geven je 5 redenen om dat te doen. 

Glasvezel is een netwerk dat vele malen sneller werkt dan een gewoon internetnetwerk. Dit heeft te maken met de kabels die hiervoor worden gebruikt. Internetkabel werkt gewoon via de telefoonkabel en is hiermee niet speciaal gemaakt voor het internet. Hierdoor gaat er tijdens de verzending veel van de snelheid van jouw internetverbinding verloren. Bij glasvezelkabel is dit niet het geval. Deze is speciaal ontwikkeld voor de hoogste snelheden bij jou binnen te laten komen.  

5 redenen voor glasvezel te kiezen:

Voor je kijkt naar waarom je glasvezel zou moeten krijgen, moet je ook weten of je het kan ontvangen. Bij kieszeker.nl kan je zien of jouw woning geschikt is voor het nieuwe glasvezelnetwerk. 

1.    Stabielere internetverbinding

Waar je nu misschien hebt dat je internetverbinding vaak wegvalt is dat bij glasvezel vrijwel onmogelijk. De glasvezelkabels zijn namelijk veel minder gevoelig voor dit soort storingen. Dit komt omdat het doormiddel van licht wordt verplaatst in plaats van door elektriciteit. Dit klinkt misschien als iets onmogelijks, maar in veel huizen in Nederland kan jij nu al deze verbinding ontvangen. 

2.    Meer providers, dus meer concurrentie 

Bij glasvezel zijn er meer providers waaruit je kan kiezen. Concurrentie is vaak goed voor de consumenten. Zo willen providers natuurlijk zo veel mogelijk klanten. Dit kunnen ze vaak krijgen door service, maar ook door de kosten. Wanneer je deze twee weet te combineren dan zal dit gunstig zijn voor jou als consument. 

3.    Meer diensten mogelijk 

Wij je bij een telefoonkabel alleen internet en bellen mogelijk is, kan via die ene glasvezelkabel veel meer. Zo kan je jouw alarm erop aansluiten en laten verbinden met centrales in de buurt. Maar ook zorg op afstand en interactieve televisie is mogelijk. Veel meer opties dus voor jouw als consument. 

4.    In de toekomst nog sneller

Waar een telefoonkabel een einde kent is het einde bij glasvezel nog niet ontdekt. Zo bestaat er een kans dat in de toekomst de internetverbindingen nog sneller worden. Maar dit is ook nodig, want computers zullen steeds meer vragen van het internet. Op deze manier ben je dus voorbereid op de toekomst met de komst van het glasvezelnetwerk.

5.    Goede prijs en kwaliteit 

Je krijgt dus letterlijk veel meer kwaliteit in huis met glasvezel. Maar dit hoeft ook niet gelijk duur te zijn. Vooral wanneer jij een bedrijf hebt die afhankelijk is van het internet kan dit de uitkomst zijn tegen gunstige prijzen. Dit kan een reden zijn om te gaan voor glasvezel in je woning of kantoor. 

Welke regio’s hebben al glasvezel? 

De bedoeling is dat binnen een paar jaar overal in Nederland glasvezel beschikbaar is. De overheid zal hierop toezien. Tot nu toe is nog niet in iedere regio glasvezel beschikbaar. Dit heeft te maken met het animo. Ben je benieuwd wanneer we allemaal gebruik kunnen maken van glasvezel? Bekijk dan dit artikel.