5 redenen waarom online spellen leuker zijn dan offline

Een potje monopolie, scrabble of poker aan tafel spelen met je vrienden of familie is hartstikke leuk. Maar eerlijk is eerlijk: niks weegt op tegen een online game. Je kunt zo veel spellen spelen als je wilt, waar je maar wilt, wanneer je maar wilt én met wie je maar wilt. Niet overtuigd? Na het lezen van deze 5 redenen behoor jij ongetwijfeld ook tot team online!

Online ligt de toekomst

Je kunt zeggen wat je wilt, maar het internet heeft de toekomst. Het valt niet te ontkennen dat er offline fantastische spellen te spelen zijn. Maar hoewel er nog leuke pogingen worden gedaan om tegen de trend in te gaan, zal de populariteit van online games nooit meer ingehaald worden. Dat is ook niet zo gek. De jongere generatie zoekt spanning en opwinding. En via internet is dat gemakkelijk gevonden, prima toegankelijk en ook nog eens hartstikke betaalbaar – vaak zelfs gratis.

Flexibiliteit is key

Daarbij speelt ook mee dat deze jongere generatie steeds meer waarde hecht aan flexibiliteit. Zij willen kunnen spelen waar en wanneer ze dat willen. Onderweg, in het buitenland, of vanuit bed. Bovendien zijn de Millennials en Generation Z gewend om hoogwaardige games on demand te spelen en daarbij een haast onbeperkte keuze te hebben. Vinden ze een spel niet leuk, switchen ze zo naar een andere optie.

Multiplayer in je huispak

Bij online spellen heb je áltijd de optie om samen met anderen te spelen. Er is op internet altijd wel iemand te vinden, die precies op hetzelfde moment zin heeft om het zelfde spel te spelen. En dat kan door de multiplayerfunctie van veel games. Extra voordeel ten opzichte van de offline spellen, is dat je je hiervoor niet netjes hoeft aan te kleden en nog wat gel in je haar moet doen. Je kunt gewoon ongegeneerd in je huispakkie op de bank ploffen. Niemand die je ziet.

Sportieve houding spelers

Ook moet gezegd worden dat er online een fijne sfeer heerst onder de gamers. Medespelers zoeken elkaar overal op. Bijvoorbeeld via sociale media en platformen als fora. Om andere enthousiastelingen digitaal te ontmoeten, tips uitwisselen en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in gameland. Natuurlijk kan iemand je dit offline ook vertellen, maar online is het netwerk van spelers zo veel groter! Dat maakt het spelen van spellen op internet verrassend genoeg toch ook gewoon een sociale bezigheid.

Oneindig veel mogelijkheden

En last but definitely not least zijn er online oneindig veel mogelijkheden. Zin in een oorlogsspel? Dan zoek je dat op. In de stemming voor een potje live roulette? Kan geregeld worden! Tetris, Snake of een ander ouderwets spel spelen om de nostalgie nog eens te herbeleven? Het internet heeft ze allemaal nog. Bovendien stijgt de kwaliteit van alle games aan de lopende band. In tegenstelling tot de bordspellen die onder een dikke laag stof op je zolderkamer liggen en op wat gebruikerssporen na altijd hetzelfde zullen blijven. De mogelijkheden worden daarmee elke dag nog verder uitgebreid.