portable speaker on brown wooden table

5 slimme innovaties voor een comfortabele smart home

Wie had ooit gedacht dat we ooit in een tijd zouden leven waar we met onze stem onze verlichting, thermostaat, en zelfs onze toilet konden bedienen? Het is echter wel zo, en dit is slechts het begin. Met de opkomst van het Internet of Things (IoT) wordt ons huis steeds slimmer en dat heeft zo zijn voordelen. Hieronder bespreken we 5 slimme innovaties die niet alleen voor ons comfort zorgen, maar ook voor de portemonnee en het milieu.

Slimme koelkast

Er bestaan nu al slimme koelkasten die bijhouden wat voor etenswaren er nog zijn, wat er bijgekocht moet worden en wat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit. Hierdoor zijn de dagen dat je een bedorven stuk kaas achterin je koelkast vindt voorgoed verleden tijd. Bovendien hebben de meeste slimme koelkasten specifieke zones voor bepaalde producten, zoals groente en fruit of kaas, en soms kan je hiervoor zelfs een aparte temperatuur en luchtvochtigheid instellen. De houdbaarheid van je eetwaar wordt hierdoor optimaal en de voedselverspilling dus minimaal.

Slim toilet

Een andere slimme innovatie is slimme toiletten. We kunnen nu genieten van een toilet dat alles voor ons doet. Het toilet kan bijvoorbeeld automatisch spoelen, de bril verwarmen, en zelfs de deur openen en sluiten. Hierdoor hoeven we een toilet nooit meer aan te raken, wat voor velen een opluchting is. #smetvrees

Slimme deurbel

Een slimme deurbel is een handige toevoeging aan ieder huis. De deurbel is verbonden met een camera, zodat je altijd kunt zien wie er voor de deur staat. Sommige modellen zijn zelfs in staat om gezichten te herkennen, zodat je al weet wie er voor de deur staat voordat je opendoet. Bovendien kun je deze deurbel ook bedienen via je smartphone, zodat je ook op afstand kunt openen.

Slimme verwarming

Een slimme thermostaat, net als een slimme gasmeter, hebben heel veel mensen al in huis. Meestal programmeer je die op basis van je leefgewoonten. Maar dat kan slimmer. Met behulp van een slimme thermostaat hoef je je geen zorgen te maken over onnodig verbruik. De thermostaat weet precies wanneer die wel en niet moet verwarmen. 

Slimme verlichting

Slimme verlichting is een andere slimme innovatie die steeds populairder wordt. Met behulp van slimme verlichting kun je je verlichting bedienen via je smartphone of spraakbesturing. Hierdoor kun je de verlichting in huis aanpassen aan jouw stemming of situatie. Bovendien kun je ook instellen dat de verlichting automatisch aangaat als je thuiskomt of uitgaat als je weggaat. Hierdoor bespaar je niet alleen energie, maar creëer je ook een comfortabele en veilige sfeer in huis.