5 Veelgemaakte fouten door beginnende bloggers

Steeds meer mensen beginnen een eigen blog. Het is een heel makkelijke manier om zelf je eigen content te kunnen publiceren en online heeft in principe iedereen toegang tot jouw werk. Wil je binnenkort een eigen blog beginnen of ben je nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Wij bespreken vijf veel gemaakte fouten onder beginnende bloggers.

1. Te weinig samenwerkingen

Om te kunnen leven van jouw blog heb je samenwerkingen met grotere partners of bedrijven nodig. Pas dan zul je echt inkomens hebben. Maar om ervoor te zorgen dat partners en bedrijven aan jou gekoppeld willen zijn, zul je ze een aantrekkelijk voorstel moeten doen. Pitch jezelf en je blog op zo’n manier dat deze bedrijven zijn over het feit dat ze spijt krijgen als ze niet met jou zouden samenwerken.

2. Het technische aspect zelf aanpakken

Als je goed bent in coderen of het bouwen van websites, dan is het zelf starten van een blog appeltje eitje. Echter, wanneer je niet helemal thuis bent in deze wereld dan kan het best een uitdaging zijn om je website er professioneel uit te laten zien. Het is een fout om alle technische dingen zelf aan te pakken wanneer je daar eigenlijk te weinig kennis voor hebt. Jouw website is je visitekaartje, en verdient een goede uitstraling. Geef het daarom uit handen aan een professional, het is zeker de moeite waard.

3. Gratis werken

Veel mensen in de creatieve sector zijn bereid om hun werk gratis te verrichten, om zo meer ervaring op te doen of hun portfolio uit te breiden. Dit is echter een van de meest gemaakte fouten onder ondernemers. Werk nooit gratis! Als ondernemer bepaal je veel zelf: je eigen grenzen, voorwaarden en soms ook tarief. Dat betekent dat je altijd moet waken voor een juiste behandeling op de werkvloer – zoals een goed tarief.

apple tablet, bedrijf, binnen

4. Geen pakkende titels

Op jouw blog wil je natuurlijk wel dat lezers op jouw posts klikken. Je maakt jouw posts alleen aantrekkelijk op het moment dat jouw titel echt aantrekkelijk is en uitnodigt om verder te lezen. Het bedenken van een pakkende titel kan best een uitdaging zijn, maar gelukkig zijn hier online veel tips voor te vinden.

5. De persoonlijke touch wordt vergeten

Je laat je lezers pas écht kennis met je maken op het moment dat je een persoonlijke touch toevoegt aan je blog. Hierdoor kunnen jouw lezers het gevoel krijgen een band met je op te bouween en zullen ze eerder en vaker terugkomen. Een te afstandelijke manier van schrijven is darom ook een veel gemaakte fout onder beginnende bloggers.

Aanvullende tip

Wat vaak onderschat wordt, maar toch enorm effectief is, is het lezen van bekende nieuwssites. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als je ook inspiratie kunt vinden online? Aangezien veel bloggers dit doen raden we je aan om juist eens een kijkje te nemen bij de grootste nieuwssites van Belgie. Zo weet je dat je net een andere invalshoek hebt en de content makkelijker je eigen kunt maken.