5x telefoons met de beste camera

Als je vroeger op vakantie ging, dan was het heel gebruikelijk om een compact cameraatje met je mee te nemen. Hier maakte je dan digitale foto’s op, om deze vervolgens op een stick te kunnen zetten. Tegenwoordig zijn telefoons zo uitgerust dat ze zelfs komen mét een goede camera erin verwerkt. Dit is natuurlijk super handig, want dan hoef je nooit meer een camera met je mee te slepen om mooie foto’s te maken. Een gemiddelde telefoon met abonnement sim only is namelijk tegenwoordig zelfs van betere kwaliteit dan een compacte camera zoals we die van jaren geleden kennen. Maar, als je dan echt graag mooie foto’s wil maken, voor welke telefoon kun je dan het beste kiezen? Wij hebben onze top 5 voor je op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Op de eerste plaats in dit lijstje staat de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Deze telefoon is namelijk uitgerust met maar liefst 5 (!) verschillende camera’s. Eentje op de voorkant, de welbekende selfiecamera, maar de Galaxy S20 Ultra 5G beschikt over wel vier camera’s aan de achterkant. De selfiecamera aan de voorzijde is 40MP, en op de achterkant bevindt zich een groothoeklens van 12MP, een 48-camera met 10 x hybridezoom, en tot slot een super resolution zoom die tot 100 x kan inzoomen.

Apple iPhone 11 Pro (Max)

Op de tweede plaats in dit lijstje staat de Apple iPhone 11 Pro (Max) die de laatste jaren ook een zeer populair model is. Ook deze telefoon heeft een zeer geavanceerd camerasysteem, waardoor het mogelijk is om haarscherpe foto’s te maken met je telefoon. Ook kun je er zelfs 4K-video’s mee maken!

Huawei P40 Pro

Waarom de Huawei P40 Pro zo’n goede camera heeft, is omdat ze gebruik maken van een zeer modern en innovatief systeem. Namelijk – de nieuwe Ultra Vision Leica Quad Camera. Dit is een 40 MP Cine-camera met groothoeklens. Daarnaast kun je met de 12 MP telefooncamera op de achterkant tot 50 x inzoomen!

Google Pixel 4

Ook Google heeft een telefoon uitgebracht die is uitgerust met een zeer goed camerasysteem. Er bevindt zich op het toestel een 12 MP hoofdcamera en een 16 MP telefooncamera. Dit betekent dat je heel makkelijk haarscherp kunt inzoomen.

Xiaomi Mi Note 10

De afsluiter van dit rijtje is een budgetvriendelijke telefoon, die qua camera niet afdoet aan de kwaliteit van zijn voorgangers. Hierop vind je een 20 MP ultra-wide camera, een 12 MP telefooncamera en een 2 MP camera. Voor een hele zachte prijs maak je dus kwalitatief goede foto’s!