5x tips om jouw Powerpoint presentatie van een 7 naar een 10 te tillen

Herinner je je nog hoe je vroeger als kind met knikkende knietjes voor de klas stond toen je tegen wil en dank een boekbespreking moest houden over je uitgelezen roman? In jouw tijd had je waarschijnlijk alleen maar wat velletjes papier en een blackboard tot je beschikking om je presentatie met een voldoende af te sluiten; kinderen van nu dienen hun mondelinge examens af te leggen met behulp van moderne hulpmiddelen. Om je kinderen enigszins op weg te helpen geven we je in dit blog een aantal tips, zodat er hoe dan ook geen onvoldoende op het rapport komt.

Handout

Powerpoint is het programma uit de Office pakketten die gebruikt wordt voor presentaties, maar de handouts die je ermee kunt maken, zijn ook erg handig. Kinderen kunnen zo op hun eigen blaadje meekijken wat er besproken wordt, waardoor ze de besproken materie beter tot zich kunnen nemen.

Wordarts

Kleuren: kinderen zijn er dol op! En als je je kinderen de kans geeft om een presentatie te maken, dan zullen ze hun creativiteit kunnen botvieren op de Wordarts. Wordarts zijn kleurrijke titels en koppen, waarmee de presentatie net wat meer gaat leven dan simpele headers.

Thema’s  

Een presentatie van meet af aan maken, kan best lastig zijn. Wil je een stabiele basis genereren, dan kunnen de thema’s binnen Powerpoint erg handig zijn. Deze sheets zijn van zichzelf al redelijk designrijk, waardoor er niet heel veel gebeuren hoeft om de slides niet te verklooien. Standaard zijn er al 30 ingeladen, waarbij je zelf de kleurcombinaties kunt bepalen. Daardoor zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos!

Audio

Een optie die niet bijster veel wordt gebruikt maar wel erg goed van pas komt, is het toevoegen van audio. Je kunt zo een geluidsfragment uit Youtube halen en deze toevoegen aan je presentatie. Laad bijvoorbeeld wat dierengeluiden in of breng een specifiek fragment uit een bekende scène ten gehore.

Overgangen

Een andere feature die het toevoegen waard is, zijn overgangen. Om wat subtieler van de ene naar de andere slide te gaan, komen deze erg goed van pas. Het beeld kan bijvoorbeeld in twee stukken opgedeeld worden zodra er naar een andere slide gegaan wordt, maar een vorm die groter of kleiner wordt is eveneens een optie.