Back to school tips: Zo kom jij het nieuwe schooljaar door!

Back to school tips: Zo kom jij het nieuwe schooljaar door!

Nu de zomer tot zijn einde is gekomen moeten veel mensen er weer aan geloven: het is weer tijd om terug naar school of de universiteit te gaan. Of je nou in het laatste jaar van de middelbare school zit, of juist voor het eerst gaat studeren aan de universiteit: een nieuw schooljaar is altijd spannend. Welke vakken ga je dit jaar krijgen? Kun je wel vrienden maken in je nieuwe klas? En hoe balanceer je op de beste manier je schoolwerk met de leuke dingen die je wilt doen? Ja, september is de maand waarin die vragen veel rondgaan. Je wilt zo goed mogelijk je best doen, je opdrachten op tijd af krijgen en daarnaast ook nog een leuke tijd hebben. Gelukkig weten wij daarmee wel raad. Hier volgen een aantal tips om jouw schooljaar het leukste schooljaar ooit te maken!

Zorg voor goede materialen

Eén van de makkelijkste manieren om jouw schooljaar zonder kleerscheuren te overleven, is door het kopen van goede materialen. Nu veel studenten fysiek onderwijs afwisselen met online onderwijs, is het een must om de technologie bij de hand te hebben die altijd goed werkt. Neem bijvoorbeeld de iPhone 13 Mini, dé compacte alleskunner van dit moment. Hiermee plan je op een efficiënte manier al je deadlines in, en hou je contact met je beste vrienden. Dit kan allemaal razendsnel, omdat de iPhone 13 Mini aangesloten is op het 5G-netwerk. Ook heeft deze een kleiner scherm, waardoor je ‘m makkelijk overal mee naar toeneemt: of je nou van klas naar klas moet lopen, of juist van de collegezaal naar je bijbaantje. De iPhone 13 Mini is je nieuwe favoriete maatje, je kan al snel niet meer zonder!

Goed voorbereid op stap

Nu je de juiste materialen in huis hebt om zo productief mogelijk aan de slag te gaan, is het belangrijk dat je ook het plannen op orde hebt. Wanneer je dit eenmaal onder de knie krijgt, dan zul je zien dat het dagelijks leven een stuk makkelijker te navigeren is. Maak in de avond wat tijd vrij om je voor te bereiden op de nieuwe schooldag. Kies je kleding uit en leg deze klaar. Vervolgens zorg je ervoor dat je morgen voldoende te eten hebt. Studeren gaat namelijk beter op een gevulde maag! Hoewel de schoolkantine met haar frikandelbroodjes af en toe onweerstaanbaar zijn, is dit niet bepaald gezond eten. Maak bijvoorbeeld een lekkere pastasalade klaar en neem deze mee. Je klasgenoten zullen jaloers zijn op jouw huisgemaakte lunch! Ook is het belangrijk om genoeg tussendoortjes in je tas te hebben. Fruit is altijd een makkelijke optie, maar ook noten, dadels en een bakje yoghurt zorgen ervoor dat jij én energie krijgt, én je goed kan concentreren. Vergeet vervolgens je powerbank en oordopjes niet, zodat jij er de hele dag tegenaan kan!

Wanneer je voorbereid bent met een goed gevulde schooltas en een telefoon met een goed abonnement, dan zul je zien dat je dit schooljaar fluitend kan doorlopen!