Belcellen: dé musthave in iedere hybride kantooromgeving

Een ruimte om in alle rust een telefoontje te plegen, even te overleggen met een collega of in stilte te werken. De akoestische belcellen zijn haast niet meer weg te denken in de moderne kantooromgeving. Zeker nu het hybride werken steeds vaker wordt omarmd binnen organisaties, zijn ze zelfs een ware musthave. Maar wat zijn belcellen eigenlijk? En waarom zijn ze zo populair binnen de hybride kantooromgeving? Officetopper vertelt het je in dit artikel.

Nieuwe eisen voor de hybride kantoorinrichting

De lange periode van verplicht thuiswerken heeft tot gevolg dat het hybride werken in een sneltreinvaart is gekomen. Het afwisselen tussen werken op kantoor en op de thuiswerkplek wordt als prettig ervaren én laat zien dat de werkweek veel efficiënter en productiever ingericht kan worden. Daarmee is er direct een hele hoop veranderd. Doordat het kantoor nu met name wordt gebruikt als ontmoetingsplek, worden er aan de inrichting heel andere eisen gesteld. Geen standaard, outdated werkplekken meer, maar een inspirerende, creatieve omgeving waar het draait om samenwerken. En dan moet er natuurlijk wel gefaciliteerd worden in vergaderruimtes waar in alle rust overlegd kan worden óf kan worden gebeld met een thuiswerkende collega of externe partner.

Belcellen in uw kantoorruimte

En dus is het niet zo gek dat de akoestische belcellen de laatste jaren enorm in populariteit zijn toegenomen. Want hoewel een nieuwe vergaderruimte in je kantoorpand niet ineens zijn gerealiseerd, is dit met een akoestische belcel wél het geval. Deze vrijstaande units kunnen namelijk eenvoudig in de gewenste ruimte worden geplaatst, zodat er in een handomdraai een nieuwe vergaderruimte is gemaakt. De belcellen zijn ook nog eens voorzien van akoestisch materiaal, zodat er wordt gezorgd voor geluidsabsorptie. Dat maakt het nóg makkelijker om te zorgen voor een werkplek waar in alle rust gewerkt kan worden.

Stel samen naar wens

Het leuke aan belcellen in jouw kantoor is ook nog dat je deze helemaal naar wens samenstelt. Je kiest het formaat, het materiaal én de kleuren voor de buitenkant en de kleuren van de binnenkant van de belcel. Door te kiezen voor een passende stofkleur, pas je ‘m zelfs eenvoudig aan aan jouw huisstijl of huidige interieur! Wil je enkele belcellen plaatsen waar één persoon een belletje in kan plegen? Of juist echte vergaderruimtes voor 2 tot zelfs 8 personen? Het is allemaal mogelijk. Je plaatst er dan ook nog het meubilair in naar wens. Een hoge of lage tafel, met banken, stoelen of barkrukken. Zet je de belcel helemaal vrijstaand in de ruimte? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een uitvoering met glazen achterwand, voor extra veel licht én het behouden van het open karakter van je kantoorruimte. 

Een echte musthave

Je ziet; mogelijkheden genoeg. En dus plaats je altijd een akoestische pod die past bij je huidige kantooromgeving. Er is dus geen grootse verbouwing nodig om aan de eisen van de hybride kantooromgeving te voldoen. Dat maakt de belcel een échte musthave voor jouw kantoor.