blonde hair woman wearing gray suit jacket holding smartphone

Bellen via internet: ideaal als je werken en reizen combineert! 

In de huidige maatschappij zijn we voor ons dagelijks werk steeds minder gebonden aan een vaste kantoorruimte of aan één werklocatie. Vanuit een zonnig Spaans eiland, of terwijl je rondreist met een camperbusje kun je als (zelfstandig) ondernemer immers prima werken op je laptop én tegelijkertijd iets zien van de wereld. Zo verdien je enerzijds online je inkomsten met datgene waar je goed in bent, en geniet je tegelijkertijd van een hoop vrijheid, ontspanning en avontuur. 

Als je on-remote werkt wil je natuurlijk voorkomen dat klanten je slecht kunnen bereiken vanwege een slechte verbinding. Internet combineren met telefonie is daarvoor een goede oplossing. In dit artikel leggen we je graag uit hoe bellen via internet werkt en wat de voordelen zijn. 

Internet combineren met mobiele telefonie: hoe werkt het?

Via een 4G-app op je smartphone of met een zogenaamde ‘VoIP telefoon’ bel je via internet in plaats van via je mobiele telefoonabonnement. Misschien vraag je je af: wat is een voip telefoon nu precies? Als je een VoIP-toestel aanschaft via de telefoon- en internetprovider Voys, wordt de telefoon aangesloten op je internetverbinding en automatisch gekoppeld. Je bent hiermee overal goed bereikbaar waar internet is, en je kunt erop vertrouwen dat de verbinding niet wegvalt. Ook kun je eenvoudig oproepen in de wacht zetten of laten doorschakelen. 

4G-app

Via de VoIP 4G-app kun je als je 4G hebt op je telefoon overal bellen. Handig als je niet afhankelijk wil zijn van locaties met Wifi, maar bijvoorbeeld vanaf je strandstoel of hangmat  zakelijk wil bellen via 4G. 

Regionaal nummer

Bij Voys kun je er ook voor kiezen om een netnummer te nemen. Op die manier herkennen lokale klanten dat je uit de buurt komt, wat over het algemeen zorgt voor vertrouwen. Stel, je bedrijf is bijvoorbeeld gevestigd in Amsterdam, dan kun je een 020 nummer bestellen. Als je belt vanuit het buitenland, zal de klant als je belt ook je netnummer kunnen zien en herkennen dat je bedrijf uit Amsterdam komt. 

3 voordelen van bellen via internet

  1. Gevoel van vrijheid
    Omdat je met bellen via internet niet gebonden bent aan een vaste locatie, geeft dat veel vrijheid om overal te werken waar je wil. Zo kun je enerzijds de sfeer proeven van een pittoresk stadje in het buitenland, én telefoneren met je collega’s of klanten.
  2. Snellere verbinding
    Wanneer je belt via 4G of via de wifi-verbinding, kun je je contact sneller bereiken en heb je zelden last van storingen. Internetverbinding is over het algemeen zeer stabiel en daarom ook betrouwbaarder. 
  1. Optimale geluidskwaliteit
    Ook de geluidskwaliteit is als je belt via een internetverbinding vaak beter. Je hebt geen last van echo’s of ruis, zodat je elkaar goed kunt verstaan.

Kortom: internet en mobiele telefonie combineren is interessant om te overwegen als je veel reist of graag hybride werkt!