Dit zijn de beste auto-apps van 2019

Zowel voor werk als privé, verplaatsen Nederlanders zich steeds vaker met de auto. Op 1 januari van dit jaar waren er volgens het CBS maar liefst 8,5 miljoen personenauto’s in het land. Dat betekent ook dat de wegen steeds drukker worden. Je wilt natuurlijk comfortabel, snel en efficiënt rijden zonder boetes. En in dit artikel vertellen wij welke applicaties op je telefoon je daarbij helpen!

Google Maps

Zeker weten dat je de snelste route neemt? Via Google Maps krijg je altijd live informatie over eventuele verkeersongevallen, files of wegwerkzaamheden. Zelfs als jij je route al hebt ingesteld en onderweg bent, past Google zich automatisch aan de nieuwste omstandigheden aan. Zonder twijfel de beste app om ervoor te zorgen dat je snel en effectief naar je plaats van bestemming kunt rijden. De meeste Androidtelefoons worden meestal standaard geleverd met deze kaartenapplicatie, maar ook op iPhones is-ie gewoon te downloaden.

MONO

We komen allemaal wel eens in de verleiding om achter het stuur even een appje te openen, of een oproep te beantwoorden. En dat zorgt vaker dan eens voor een fataal verkeersongeval. Om te voorkomen dat jij zodanig afgeleid raakt dat je in zulke situaties terecht komt, zijn de MONO apps ontwikkeld. In-Traffic Reply van Samsung, Interpolis Automodus, of de ‘Niet Storen’-functie op iPhones bijvoorbeeld. Hiermee komen er tijdelijk geen nieuwe berichten binnen, terwijl jij onderweg bent. Je kunt er automatische antwoorden mee versturen (‘Ik zit even achter het stuur. App je zo terug’) en je kunt er wel gewoon mee navigeren. Wel zo veilig!

Gaspedaal.nl

Als je op zoek naar een tweedehands auto, weet je soms niet waar je moet beginnen. Er zijn enorm veel aanbieders op de markt. Van Marktplaats tot Autowereld en van Facebook tot AutoTrader. En dan heb je ook nog de afzonderlijke websites van de verschillende dealers die meedoen. Op de app van Gaspedaal.nl vind je het gecombineerde aanbod. En je kunt heel duidelijk invoeren wat jij nodig hebt. Je geeft aan welk merk je voorkeur heeft, misschien zelfs het specifieke model en kunt vervolgens filteren op zaken als bouwjaren, kilometerstanden, brandstofsoorten. Zo krijg je alleen de resultaten te zien die voor jou ook echt relevant zijn.

Autodoc

Een nieuw onderdeel nodig voor je auto? Dan ben je bij de Autodoc APP aan het juiste adres. Je kunt in deze online winkel – één van de grootste van heel Europa – ruim een miljoen auto-onderdelen vinden voor bijna zesduizend verschillende modellen. Het werkt simpel. Je zoekt naar het artikel dat je nodig hebt voor jouw specifieke auto, bestelt het product voor een interessante prijs en betaalt met één van de vijftien betalingsmethoden. De applicatie is geschikt voor iOS en Android-telefoons en is te downloaden via de App Store en Google Play.

Flitsmeister

Wanneer je veel of lang onderweg bent, kan het zomaar eens gebeuren dat je het gaspedaal onbewust wel erg enthousiast intrapt. Je wil natuurlijk niet dat dat een envelop van het CJIB als resultaat geeft met het nare bericht dat je te hard hebt gereden en een boete moet betalen. Door met de Flitsmeister aan te rijden, weet je altijd wanneer er een flitser op jouw route ligt. Zowel vaste flitspalen, als mobiele flitsers en trajectcontroles worden door deze applicatie op je telefoon aangegeven. Als het aan ons ligt echt een onmisbare app voor in de auto.