Beste home entertainment set van 2021

Een home entertainment set wordt ook wel een home cinema set genoemd. Wil je weten wat de beste home entertainment set is van 2021? In deze koopgids leggen we je uit welk onderlinge verschillen er zijn in geluid én voorzien we je van de beste sets voor het jaar 2021. Zo kun je ook thuis genieten van een ultieme geluidservaring. Tijdens het kijken van een film of een televisieserie. Want goed geluid versterkt de beleving van het moment. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar de bioscoop. Een home entertainment set is eenvoudig aan te sluiten en geschikt voor vrijwel elke televisie of audio apparaat. Als je aan het einde van deze koopgids nog niet overtuigd bent van een keuze dan raden wij Checko.nl aan. Hier vind je uitgebreide koopgidsen voor o.a home entertainment sets en soortgelijke producten.

Wat is een home entertainment set?

Een home entertainment set is een systeem dat je thuis voorziet van het best mogelijke geluid. Deze set bestaat niet alleen uit speakers, maar ook uit een versterker. Je kunt ze ook aanschaffen als soundbar. Een home entertainment set verbetert het geluid dat afkomstig is van de tv of de audio installatie. Omdat een set compleet wordt geleverd met boxen én een versterker, hoef je deze apparatuur onderling niet meer met elkaar te verbinden. Daarnaast zijn losse speakers overbodig geworden als je kiest voor de beste home entertainment set van 2021. Dat scheelt een hoop losse bedrading aan de wand. Naast de televisie kun je op sommige entertainment sets voor thuis ook een gameconsole, een blu-ray speler of andere apparatuur aansluiten. Uiteraard is dat wel afhankelijk van de soort home entertainment set die je kiest.

5 beste home entertainment sets van 2021

  1. Panasonic SC-BTT465

Deze home entertainment set van Panasonic heeft een vermogen van 1000 watt. De set is voorzien van een surround met bass-reflex versterker. Je kunt tevens rekenen op een perfecte beeldweergave in Full HD 3D. Ook kun je gebruik maken van diverse internet applicaties, bluetooth én weergave vanaf een externe harde schijf. Deze home cinema set heeft tevens wifi mogelijkheden als je een speciale adapter gebruikt. Dankzij de ingebouwde NFC kun je muziek luisteren vanaf jouw telefoon of mobiele device. De set bestaan uit voor, achter en middenspeakers alsook een subwoofer en een hoofdcompartiment.

  1. LGS Home Cinema

Deze home cinema set van LGS heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en is een prima aankoop als je niet teveel geld uit wilt geven aan goed geluid. De set heeft een 5.1 geluidssysteem met een volume dat je zelf kunt aanpassen. De set kan tevens worden aangesloten op een desktop en beschikt over een USB aansluiting, een FM-tuner. Deze prijsbewuste home entertainment set van LGS bestaat over 5 speakers en een subwoofer.

  1. Quantis 3D Soundsystem

Een compacte home entertainment set met een uitstekende geluidskwaliteit. De set wordt geleverd met een subwoofer die luisteren in 3D mogelijk maakt. De grote kast bevat 6 krachtige speakers die het geluid optimaal verdelen. Deze set heeft tevens een draadloze verbinding die moeiteloos contact maakt met jouw tablet of smartphone. Dit gebeurt via de ingebouwde bluetooth functie. Deze set van Quantis maakt het tevens mogelijk om een Blu-Ray speler aan te sluiten. Je hoeft slechts 2 kabels te gebruiken om deze home entertainment set in gebruik te nemen. Daarmee is deze set ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Je hebt de keuze uit zowel een spraak, een film als een muziekprofiel voor een perfecte geluidsbeleving die de bioscoop overtreft.

  1. Harman Kardon BDS 6855

Wil je niets aan het toeval overlaten als het aankomt op een kristalhelder geluid? Dan kies je voor deze home entertainment set van Harman Kardon. Deze 5.1 set heeft een 4K Blu-Ray en een ingebouwde wifi. Je kunt ook gebruik maken van Airplay en Spotify Connect. Deze Harman Kardon home entertainment set is dan ook met recht uitgeroepen tot de beste home entertainment set van 2021. De cinema set heeft een vermogen van 525 watt waardoor je de bioscoop naar je eigen woonkamer haalt. Omdat deze set een MHL ondersteuning heeft, kun je de inhoud van jouw telefoon of tablet tevens laten afspelen op de televisie. De BDS 6855 home entertainment set van Harman Kardon is tevens compatible met de meeste streaming services en mobiele apparaten.

  1. Sony BDV E2100

Deze home entertainment set van Sony is zeer compleet en gunstig geprijsd. De set wordt geleverd inclusief een 3D Blu-Ray speler en vult jouw woonkamer met de beste kwaliteit geluid. De set is voorzien van 5.1 surround sound waardoor je de geluiden van een serie of film nog intenser beleefd. Je zit er als het ware midden in. Naast de 5 speakers en Blu-Ray speler bestaat deze home cinema set van Sony ook uit een zware bass boost subwoofer met een strak design. Je kunt met één druk op de knop beginnen met luisteren naar kristalhelder geluid dankzij de integratie van NFC. Je kunt draadloos films en series streamen via Bluetooth en gebruik maken van internet omdat de home entertainment set is voorzien van wifi.

Koopgids: waar moet je op letten als je een home entertainment set koopt?

HDMI ingangen

Als je van plan bent om een nieuwe home entertainment set aan te schaffen, dan is het belangrijk om op het aantal HDMI ingangen te letten. Er bestaan sets zonder HDMI mogelijkheden, maar je kunt ook kiezen voor een cinema set met 2 of zelfs meer aansluitingen. Een HDMI ingang heb je nodig om externe apparaten aan te kunnen sluiten. Denk daarbij aan een laptop of een DVD speler.

Geïntegreerde FM tuner

Wil je niet alleen van perfect geluid kunnen genieten dat afkomstig is van je televisie of andere apparatuur? Kies dan voor een home entertainment set mét een ingebouwde FM tuner. Ook een DAB+ radio of een internet radio behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Je kunt dan luisteren naar jouw favoriete radioprogramma zonder dat je hiervoor een extern apparaat nodig hebt.

Draadloos of bekabeld

Een home entertainment set kan een subwoofer bevatten die bekabeld of draadloos is. De keuze die je hierin maakt is persoonlijk. Als je kiest voor een draadloze home entertainment set, dan ondervind je geen overlast van loshangende draden. Daarnaast hoef je alleen de subwoofer maar aan te sluiten op het lichtnet. Dit voorziet je van behoorlijk wat bewegingsvrijheid én je kunt de subwoofer plaatsen waar je maar wilt. Een bekabelde set is daarentegen weer wat voordeliger geprijsd.