Beste iPhones in 2020: welke moet je hebben?

Altijd worden in september de nieuwste modellen van Apple gelanceerd, en tech-fans zitten dan op het puntje van hun stoel om alles te kunnen meekrijgen van den nieuwste iPhone modellen en de laatste ontwikkelingen binnen de wereld van Apple. Zo ook dit jaar, waar vele tech fans op het puntje van hun stoel zaten om erachter te komen hoe het zou staan met de lancering van de iPhone 12, de nieuwste telefoon van Apple. De iPhone 12 is voor Apple fans hét nieuwe model om op te focussen. Deze is namelijk eind 2020 gelanceerd en zal de opvolger worden van de zeer populaire iPhone 11.

De lancering in september

Afgelopen september heeft Apple maar liefst vier (!) nieuwe toestellen gelanceerd.De nieuwe iPhone 12, een iPhone 12 mini, een iPhone 12 Pro (duurder en beter) en een iPhone 12 Pro Max (duurder, beter maar ook een stuk groter). Ook zou het besturingssysteem van Apple beter en sneller kan ooit zijn. De iPhone 12 is anno 2020 dus het grote pronkstuk van Apple, maar als je een goede telefoon wil aanschaffen zijn er ook hele goede alternatieven – bijvoorbeeld een refurbished iPhone 8.

Het design

Voor het eerst sinds de iPhone 10 heeft Apple ervoor gekozen hebben om het ontwerp van de iPhones weer een beetje an te passen. In principe is de iPhone 12 qua uiterlijk een mix tussen de iPhone 10 en de iPhone 4. Het design is daardoor iets hoekiger en rechter worden dan we nu gewend zijn. De achterkant blijft van glas, zodat de mogelijkheid om draadloos op te laden niet uitgesloten is. Je kunt je iPhone dus nog steeds opladen door hem op een draadloze oplader te plaatsen!  De iPhone 12 is niet duurder dan zijn voorganger, de iPhone 11, maar wel krijg je er geen gratis oortjes of oplader bij (daarover later meer). Benieuwd naar de prijzen? Het goedkoopste model is omgerekend verkrijgbaar voor 809 euro en de duurste ongeveer voor 979. De prijzen zijn afhankelijk van de grootte van het geheugen. De drie lenzen die zich op de iPhone X bevonden gingen het afgelopen jaar hartstikke viral vanwege het bizarre design. De iPhone 12 heeft ook een vrij bijzonder design, deze zal namelijk een dubbele cameralens op de achterkant van het toestel krijgen. Wie weet verschijnen ook hier weer veel memes over.

Refurbished

Ben je bekend met het fenomeen van refurbished telefoons? If not, dan zal het waarschijnlijk je wereld verrijken. Misschien zit je namelijk wel te overwegen om een wat ‘ouder’ model van Apple aan te schaffen, maar ben je bang dat de kwaliteit van een tweedehands toestel slechter is. Hier hoef je echter bij een refurbished niet bang voor te zijn, omdat deze tweedehands telefoons op kwaliteit zijn gecheckt (en eventueel verbeterd) door een professionele instantie, bijvoorbeeld door FixjeiPhone.

Oplader en oortjes

Hoewel je bij oudere iPhones nog een oplader en oortjes gratis geleverd kreeg, is dat bij de nieuwste modellen niet meer het geval. Dat zou onder andere te maken hebben met dat het beter is voor het milieu – het verminderen van de onnodige productie van oortjes is namelijk duurzamer. Nu kopen Apple gebruikers een oplader en oortjes wanneer ze dat écht nodig hebben, in plaats van telkens nieuwe te krijgen die misschien wel ongebruikt in de kast blijven liggen. Zonde dus, van de materialen én de productie.