Betalingstrends om in de gaten te houden in 2024

Betalingstrends om in de gaten te houden in 2024

Betalen is nog nooit zo eenvoudig geweest. We zijn van het wanhopig zoeken op de bodem van onze tassen naar kleingeld gegaan. Naar het zoeken naar een geldautomaat naar het simpelweg tikken van onze kaart bij een verkooppunt. Maar als er één ding is waar we op kunnen vertrouwen dan is het onze collectieve honger naar gemak. Naast een grotere flexibiliteit en veiligheid kunnen we met zekerheid zeggen dat betalingstrends en -opties zullen blijven evolueren.

Voor verkopers zorgt het bijhouden van nieuwe trends op het gebied van betalingen ervoor dat je klanten tevreden houdt. En op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging. Zodat je fouten bij de verwerking tot een minimum beperkt.

Dus wat is de volgende stap op het gebied van betalingstrends? Laten we eens kijken wat verkopers in 2024 kunnen verwachten.

Mobiele betalingen

Net als in 2023 zullen mobiele betalingen ook dit jaar in populariteit blijven groeien. Mobiele betalingen zijn de belangrijkste nieuwe betaalstijlen die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Alleen al in de Verenigde Staten werd de mobiele betalingsmarkt in 2022 geschat op 53,5 miljard dollar. Verwacht wordt dat deze in 2030 zal groeien tot ruim 607,9 miljard dollar.

Deze methoden zijn ideaal voor eigenaren van grote en kleine bedrijven, omdat ze hierdoor klanten kunnen ontmoeten waar ze ook zijn. Na het investeren in een verkooppunt is de betalingsverwerking relatief eenvoudig. Betalingen kunnen worden ontvangen via een tablet, smartphone of horloge.

Het belangrijkste voordeel van mobiele betalingen, afgezien van het contactloze element, is de flexibiliteit. Omdat het niet nodig is een kaart in te voeren en gegevens in te voeren of op wisselgeld te wachten. Hierdoor profiteren zowel de klant als de verkoper van de eenvoud en snelheid van het proces.

Ook bij het online gokken zijn de methodes voor betalen verbetert, kijk maar eens naar https://eskimocasino.com/betaalmethoden/.

Er zijn 5 soorten betalingen die onder deze specifieke categorie vallen:

  • Mobiele betalingen op het verkooppunt
  • SMS-betalingen
  • Mobiele portemonnee
  • Mobiele e-commerce
  • Peer naar peer

Laten we enkele van deze opties eens nader bekijken.

Mobiele portemonnee

Mobiele portemonnees zullen alleen maar populairder worden. Er wordt verwacht dat de transacties zullen groeien van ongeveer $802 miljard in 2023 naar $929,8 miljard in 2024. Een mobiele portemonnee, ook wel een digitale portemonnee of e-wallet genoemd, is een online dienst, softwareprogramma of elektronisch apparaat. Hiermee kun je transacties uitvoeren met een andere partij. Waarbij digitale valuta-eenheden worden uitgewisseld voor goederen en diensten.

Volgens een onderzoek van Forbes uit 2023 gebruikt 53% van de Amerikanen digitale portemonnees vaker dan andere traditionele betaalmethoden, waaronder creditcards en betaalkaarten.

Snel, veilig en handig: mobiele portemonnees hebben veel voordelen. Het meest opvallende is dat ze het proces van het verzenden en ontvangen van geld versnellen. Wat allemaal in de app kan worden gedaan.

P2P-betalingsapps (peer-to-peer)

Peer-to-peer betalingsapps zijn bedoeld om geld rechtstreeks naar een andere persoon te sturen. Met populaire apps kunnen gebruikers geld overboeken van hun bankrekening met behulp van een mobiel apparaat.

Als je bijvoorbeeld met een vriend uit eten gaat en zij betalen de rekening. Dan kun je eenvoudigweg de peer-to-peer-app van jouw keuze openen. En vervolgens hun telefoonnummer of e-mailadres gebruiken om het bedrag te verzenden.

Het gemak en gemak van deze transacties maakt P2P-apps erg populair. Een veelgehoorde kritiek op P2P-apps is echter het potentieel voor fraude.

Dit soort apps kan worden misbruikt bij oplichting en phishing-aanvallen. Om dit tegen te gaan, zul je op dit gebied voortdurende innovaties zien om de veiligheid te versterken. Zoals het wijdverbreide gebruik van biometrische authenticatie.

Deze transacties zijn voor het grootste deel gratis, waarbij betalingen rechtstreeks vanaf het P2P-account of een gekoppelde bankrekening worden gedaan. Sommige providers brengen echter 2-3% kosten in rekening voor betalingen met een creditcard of betaalkaart.

Minder bekende voordelen van P2P zijn optionele debetkaarten voor bepaalde providers waarmee je jouw saldo kunt uitgeven en Google Pay-synchronisaties met jouw Google-account.

Buy now, Pay Later

Koop nu, betaal later (BNPL), is een soort lening. Naarmate de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, is deze betaalwijze een aantrekkelijkere optie voor klanten geworden.

Hoe werkt BNPL? Het verdeelt de aankoopprijs in gelijke termijnen, waarbij de eerste wordt betaald bij het afrekenen, waardoor de koper de mogelijkheid heeft om nu te kopen en het resterende saldo in de loop van de tijd te betalen. Een voordeel van dit model is een minimale of 0% financiering en geen initiële kredietcontrole.

Noord-Amerikanen raken steeds meer achter BNPL. Het is vooral handig bij grote aankopen, en het is gemakkelijker voor consumenten om deze aankoopbeslissingen te rechtvaardigen. Zeker als ze weten dat ze ze in de loop van de tijd kunnen betalen, in plaats van in één keer.

Het landschap voor deze bedrijven kan in 2024 echter veranderen, waarbij traditionele financiële instellingen vergelijkbare diensten gaan aanbieden.

Volgens het Consumer Protection Financial Bureau zijn de BNPL-leningen van vijf primaire kredietverstrekkers tussen 2019 en 2021 met meer dan 970% gegroeid.

Betalingen in cryptovaluta

Cryptocurrency, vaak crypto genoemd, is elke vorm van valuta die virtueel of digitaal is. Het gebruikt geen grote banken als transactiemethode. Het is een peer-to-peer, gedecentraliseerd digitaal betalingssysteem.

Cryptocurrencies draaien op een gedistribueerd grootboek. Dit openbare grootboek wordt blockchain genoemd. Het fungeert als een registratie van alle transacties die worden bijgewerkt en bijgehouden door valutahouders. Het bezitten van cryptocurrency betekent dat je niets tastbaars hebt.

Enkele voorbeelden van soorten crypto zijn Bitcoin, Ripple en Ethereum. Als je het wilt kopen, kun je een platform kiezen en jouw eigen account financieren. Of je kunt dit door een makelaar laten doen. De voordelen van crypto zijn de toegankelijkheid, veiligheid en privacy.

De grootste aantrekkingskracht van crypto is echter waarschijnlijk het gedecentraliseerde karakter ervan. Dat diversificatie biedt ten opzichte van traditionele aandelen, obligaties en financiering bij grote banken.