Corona quarantaine? Maak er met deze online spellen het beste van!

Bewoners in Brabant krijgen het advies om binnen te blijven en geen nieuwe contacten op te doen. Voor iedereen die een beetje hoest of snottert in Nederland, geldt hetzelfde. Zit jij ook in corona quarantaine? Maak er dan het beste van. Bijvoorbeeld door het spelen van de volgende vijf online spellen.

Fortnite

Fortnite is een geanimeerde third-person-shootergame met twee verschillende versies. Save the World is de betaalde versie en daarin moet jij als speler de wereld redden van zombies. 98 procent van de wereldbevolking is door een storm verdwenen en zombies willen de rest uitmoorden. Via verschillende missies kun je steeds verder komen. Battle Royale, de gratis versie, is véél populairder. Hierbij word je me teen bus afgezet op een eiland en daar moet je zoveel mogelijk tegenstanders uitschakelen. Wie als laatste overblijft, die wint.

Roulette

Geen zin in spelletjes waarbij je wel kunt winnen, maar effectief helemaal niets wint? Dan zijn online casino’s wellicht meer iets voor jou. Denk bijvoorbeeld aan online roulette. Een van de simpelste en meest gespeelde kansspellen. Je zet fiches in op individuele nummers of op combinaties van nummers – zoals rood, zwart, even, oneven, hoog, laag, et cetera. Vervolgens laat de croupier een balletje op de roulettetafel het werk doen en weet je of je punten hebt gescoord.

Bubble Shooter

Al jarenlang is Bubble Shooter een van de meest gespeelde games op Nederlandse spelwebsites. Het doel is om alle bubbels weg te schieten, terwijl de spelontwikkelaars de druk behoorlijk opvoeren. Bubbels doen verdwijnen, kan alleen door er drie van dezelfde kleur met elkaar te combineren. De Bubble Shooter is dus eigenlijk een mix van puzzelen, schieten en strategisch spel. Dat maakt het favoriet bij veel gamers. O ja, het is hartstikke verslavend. Dus weet waar je aan begint!

Vuurjongen en Watermeisje

Fireboy en Watergirl is een razend populaire avonturenserie in de online gamingwereld. Het duo gaat op allerlei avonturen en moet met elkaar samenwerken om de uitdagingen te overwinnen. Ze hebben elkaar nodig, want de Vuurjongen kan door lava lopen, maar overleeft het water niet. Het Watermeisje daarentegen voelt zich als een vis in het water, maar verdampt in de lava. Door diamantjes te verzamelen, de juiste knoppen in te duwen en de goede schakelaars om te zitten kun je beide figuren naar de uitgang leiden. Scherp blijven! Want als er één sneuvelt, sneuvelt de ander ook.

Minecraft

Een spel dat al jaren niet weg is te denken van het internet, is Minecraft. Het is een zogenoemd openwereldspel, waarbij je als speler vrij kunt rondlopen in de virtuele wereld, zonder dat je daarbij direct een doel bij hebt. Je reist door grotten en kelders en bouwt gebouwen en andere voorzieningen. Door grondstoffen te winnen, kun je voorwerpen maken, waarmee je gevechten aan kunt gaan tegen de monsterlijke Mobs. Van robots tot rekenmachines: er is maar weinig te bedenken dat de spelers níet kunnen maken en gebruiken. Allemaal met maar één doel voor ogen: overleven.