De beste draadloze routers van 2019

Vandaag de dag gebeurt vrijwel alles online. We regelen onze geldzaken online, hebben sociaal contact online, gamen online en werken zelfs online. Hierbij is het natuurlijk van groot belang dat je over een goede internetverbinding beschikt. Hierdoor is investeren in een goede router allesbehalve een overbodige luxe geworden. Daarom hebben wij de volgens ons drie beste, draadloze routers voor je op een rijtje gezet.

  1. Samsung Connect Home

De kwaliteit van deze router wordt eigenlijk al in de naam verklapt. Het begrip ‘smart home’ wordt namelijk steeds vanzelfsprekender binnen onze samenleving. Hierdoor heeft de mens steeds meer behoefte aan draadloze routers die kunnen figureren als smart home hub. Niet alleen wordt het gebruiksgemak hier enorm mee verhoogd, ook ben je af van meerdere routers, modems en hubs. Laat de Samsung Connect home nou precies dat doen. Hiermee is het met gemak één van de beste routers, vooral als je veel smart devices in huis hebt. Bovendien is deze router naar verhouding ook erg betaalbaar. 

  1. TP-Link Archer c5400 v2

Ondanks het dubieuze design van de TP-Link Archer is dit simpelweg één van de beste, draadloze routers. Hij is uniek in het opzicht dat hij uitermate geschikt is voor zowel de consument als de bedrijfswereld. En dan is hij naar verhouding ook nog redelijk betaalbaar. Hij is wel een stuk duurder dan de Samsung Connect Home, maar met die prijs komen ook een stuk meer mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een router voor een groot huis of een kantoorruimte, kun je met deze eigenlijk niets fout doen. 

  1. Google Wifi

In deze tijd is een ‘normale’, draadloze router eigenlijk al niet goed genoeg meer. Dit wordt eens te meer bewezen met de komst van de Google Wifi, die bekend staat als een draadloze ‘mesh’ router. Hiermee kun je eindelijk vaarwel zeggen tegen de tijd waarin draadloze versterkers de enige manier waren om de zogenaamde ‘draadloze vrijheid’ te creëren. Het idee van Google Wifi is simpel: koop een set van wifipunten en plaats ze op logische plekken in je huis. Vervolgens moet je de QR-code scannen, en klaar is Kees. Een nadeel ten opzichte van de Samsung Connect Home is dat hij niet kan fungeren als smarte home hub. Daarentegen is de installatie zeer gemakkelijk en is de prijs-kwaliteitverhouding top.

De andere opties

Moge het duidelijk zijn dat er naast deze drie natuurlijk nog veel meer goede opties zijn. We hebben deze drie routers gekozen omdat ze naar onze mening de meest uiteenlopende, specifieke kwaliteiten hebben, waardoor de verschillen wat makkelijker kunnen worden aangegeven. Dit neemt natuurlijk absoluut niet weg dat er nog veel meer kwalitatief hoogstaande routers op de markt te vinden zijn.