De beste Smart Home Producten van 2019

Ons huis wordt steeds slimmer? Huh, hoor ik je denken, hoe dat dan? Je staat er misschien niet bij stil, maar steeds meer apparaten zijn ‘smart’, oftewel zijn verbonden met internet waardoor ze meer kunnen dan hun normale tegenhangers. Zo kun je ze bedienen met een app op je smartphone, vaak zelfs als je niet thuis bent, en dat kan steeds vaker ook via gesproken opdrachten. Wat zijn de beste Smart Home Producten van 2019? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Slimme deurbel

Zien wie er aan de deur staat zonder naar de deur te lopen? Zelfs zonder dat je thuis bent? Een slimme deurbel zoals die van Ring maken het mogelijk. En dat niet alleen, je kunt ook via een app op je smartphone of tablet praten met degene die voor de deur staat. Zo kun je de pakketbezorger vragen om je pakketje meteen bij het postkantoor af te leveren, of juist niet bij de overburen want die zijn ‘s avonds vaak niet thuis.

Slimme thermostaat en radiatorknop

Deze bestaat al even maar groeit nog steeds in populariteit: de slimme thermostaat. Die regelt je verwarming 24/7 zonder dat jij er heel veel voor hoeft te doen. Is jouw ketel nu niet geschikt voor een slimme thermostaat, of heb je geen thermostaat? Dan is een slimme radiatorknop dé nieuwe uitvinding, hiermee kun je zo’n beetje hetzelfde alleen dan per verwarming. In een tijd waarin duurzaamheid en milieu steeds belangrijker worden is dit een mooie uitvinding om minder warmte te verbruiken.

Eve voor Apple Homekit

In het kort: Apple HomeKit is een app waarmee je diverse slimme apparaten kunt bedienen en je huis slim kunt maken. Het is dus zelf geen apparatuur maar meer een hub die allerlei apparatuur, mits die compatibel is, aan kan sturen. Zo kun je veel dingen regelen op één plek. Het slimme merk Eve maakt producten die perfect integreren met Apple HomeKit. Met Elgato Eve koop je bijvoorbeeld slimme stekkers waarmee je elk apparaat met een stekker slim kunt maken. Maar ook stekkerdozen, bewegingssensoren en een afstandsbediening zitten in het steeds groeiende assortiment.

Benieuwd welke producten jouw leven makkelijker maken én passen bij jouw huis en leefstijl? Bij 50five.com bieden ze naast de meest innovatieve en bewezen producten, het beste advies én een installatieservice die het bij jouw thuis komt aansluiten. Smart was nog nooit zo makkelijk!

Het staat niet stil

De ontwikkelingen staan niet stil op het gebied van Smart Home. Er komen steeds nieuwe producten bij, waardoor je huis steeds slimmer kan worden. VPRO maakte er in 2018 al een expositie van op de Dutch Design Week met drie erg interessante korte films.