De handigste apps voor het inrichten van je huis

Je huis opnieuw stijlen en geen idee hoe je dit het best kunt aanpakken? Gelukkig zijn er voldoende apps die je hierbij kunnen helpen. Wij voorzien je van de handigste apps voor het inrichten van je huis!

Palette Cam & Flexa Visualizer

Kleur is één van de dingen die het meest in het oog springt wanneer je een huis binnenloopt. De juiste kleurencombinaties maken is echter nog niet zo gemakkelijk als gedacht. De app Palette Cam geeft je een kleurenpalet voor jouw favoriete kleur. Ook de Flexa Visualizer draait om kleur. Na het downloaden van de app, kies je een kleur en richt je de camera op de muur, zo zie je direct hoe deze kleur op je wand zou staan. Tranquil Dawn is de Flexa kleur van 2020. Dit is een licht groengrijze tint met een blauwe ondertoon.

IKEA Place

Ook wel eens een aankoop gedaan die achteraf toch niet zo goed stond in je interieur? De IKEA Place app maakt gebruik van Augmented Reality waardoor je verschillende artikelen eerst kunt testen in je interieur, en dit allemaal via je telefoon. Wanneer je dit doet als er bekenden in de buurt zijn kun je gelijk om hun mening vragen, erg handig!

Home Design 3D

Wanneer je je huis gaat inrichten, is deze app ideaal. Met Home Design 3D kun je een 2D-en 3D- plattegrond maken, zo zie je exact wat wel en niet mogelijk is en heb je een goed beeld van de situatie voordat je de plattegrond eventueel in werkelijkheid gaat brengen.. Niet alleen wanneer je gaat verbouwen is deze app leuk, ook als je jouw interieur een keer wil omgooien kun je deze app prima gebruiken.

Pinterest

Naast alle apps die virtuele inzichten bieden, zijn ook echte plaatjes handig. Pinterest biedt je deze optie, hier kun je al je favoriete foto’s van onder andere de mooiste interieurideeën opslaan om zo tot je favoriete inrichting te komen. Ook andere slaapkamer inspiratie zoals verduisteringsgordijnen zijn hier te vinden. Deze gordijnen maken de slaapkamer donker en dempen buitengeluid waardoor je een perfecte nachtrust beleefd!

Iets wijzer geworden? Met het gebruik van deze handige apps moet het inrichten van je huis vast helemaal goed komen!