De leukste iogames

Wil je online een spel spelen tegen andere spelers? Dat kan met iogames. Dit zijn games die je in je browser kunt spelen tegen andere spelers. Het zijn vaak behendigheidsspellen die eenvoudig te leren zijn, waarmee je je tegenstanders probeert te verslaan. Maar wat zijn de leukste iogames van dit moment?

Slither

Slither is misschien wel de meest bekende iogame. Zoals gezegd, iogames spelen doe je in de browser. In dit geval ben je een slang die blokjes op moet eten om steeds langer te worden. Klinkt dat bekend? Het is dan ook gebaseerd op het immens populaire Snake dat je vroeger op Nokia-telefoons kon spelen. Een andere versie is Wormate, waar een worm langer moet worden.

Shell Shockers

Ga als ei de wijde wereld in en probeer andere eieren te schieten. Een klassieke first person shooter in een ludiek jasje, zo mogen we Shell Shockers wel noemen. Je beweegt je in een wereld en komt dus allemaal andere eieren tegen, dit zijn je tegenstanders.

Krunker

Wederom een first person shooter (ook voor iogames is dit een populair genre), waarbij je op pad gaat om je tegenstanders neer te schieten. Het spel ziet er, net als andere iogames, eenvoudig uit. Voor velen zal het misschien voelen alsof we jaren terug in de tijd gaan, het is heel anders dan een nieuw spel dat je op de PS5 speelt.

In Krunker ben je een pixellig poppetje en neem je het dus op tegen anderen. Maar je kunt ook bondjes vormen door clans aan te gaan, en zo jezelf beter beschermen met hulp van anderen.

Evowars

Word de grootste strijder in de Deathmatch arena, dat is de slogan van Evowars. Het spel laat je van boven zien als een ‘warrior’ terwijl je met een enorme bijl of zwaard om je heen loopt te maaien. Iedereen die in jouw bereik komt, moet eraan gaan, dat is duidelijk. Maar let op dat je niet in de buurt komt van een sterkere strijder want dan is het snel gedaan met je. Je kunt je ‘avatar’ leuk aankleden met gekleurde helmen etc, waardoor het spel allemaal best onschuldig oogt.

iogames: leuke gratis pc games

Het zijn dus leuke, gratis games met simpele graphics die je altijd en overal kunt spelen, mits je internet hebt. Je speelt tegen anderen, dat kunnen vreemden van over de hele wereld zijn, maar ook vrienden. Zo kun je Krunker op een eigen server spelen, waardoor je enkel met bekenden speelt. Ook kun je in bepaalde spellen samen spelen tegen de rest.

Wil je net iets meer qua looks maar er geen geld aan uitgeven? Check dan de beste gratis pc games.

En denk je nu, hoe zit het bijvoorbeeld met Fortnite? Dit is geen iogame omdat je hiervoor een app moet openen. Wel speel je hier tegen anderen en kun je samen spelen en is het een gratis game. Maar de graphics zijn een stuk beter, het spel is een stukje zwaarder en daarom is het geen iogame zoals dat ooit bedoeld is.