De ultieme redenen waarom je niet zonder telefoonhoesjes kan

Herken je dat gevoel dat je je telefoonhoesje van je telefoon haalt en vervolgens denkt: wow, mijn telefoon is zo dun, licht en mooi! Zeker, het design van een telefoon is natuurlijk op zijn mooist wanneer het niet belemmert wordt door een hoesje, maar een telefoonhoesje is wel echt onmisbaar voor iedereen die zuinig wil zijn op zijn of haar telefoon. En dit is waarom!

Niet iedereen is even handig

Het is helemaal niet erg als je een beetje klunzig bent. Maar als je dat van jezelf weet, en weet dat je nogal klunzig bent, dan zijn telefoonhoesjes al helemáál een goed idee. Schaf dus direct een goede en stevige hoes aan bij aanschaf va je nieuwe telefoon, zodat je hem zo min mogelijk beschadigt. Je wilt hem natuurlijk wel goed beschermd hebben als je hem laat vallen. En ook al zouden we het wel willen, maar smartphones zijn niet onbreekbaar. Zelfs bij een valtest kwam er naar voren dat de nieuwste telefoon van Apple, de iPhone 11 pro, al kapot ging na een val vanaf heuphoogte. Heb je die telefoon toevallig net aangeschaft, zorg dan dat je wel eerst kijkt naar een iphone 11 pro max hoesje!

Je wilt een mooie telefoon houden en krassen voorkomen

Een gebroken scherm wil je uiteraard voorkomen, maar ook kleinere krasjes kunnen een doorn in het oog zijn. Zorg dus dat je een goede hoes aanschaft (het liefst een flipcase of bookcase – zo is je telefoon aan beide kanten afgesloten en biedt je volledige bescherming) en zo je telefoon zo lang mogelijk mooi houdt. Zelfs al gooi je je telefoon even snel in je tas, dan kan dat alsnog heel erge schade aanrichten. Niet alleen omdat je je tas heel makkelijk even op de grond zet, maar ook omdat je tas gemakkelijk tegen iets aanstoot. Daarnaast kunnen sleutels of andere harde en scherpe dingen hele lelijke krassen achterlaten op je scherm.

Hoesjes kunnen ook voordelen hebben

Flip- of bookcases hebben trouwens nog veel meer voordelen: op het moment dat jij je hoesje opent gaat je telefoon direct aan en licht hij op. Wanneer je je hoesje dicht doet, sluit je telefoon zichzelf ook automatisch weer af. Vooral heel handig bij moeders die nog wel eens vergeten dat ze moeten ophangen na een telefoontje… en vervolgens uren aan het bellen zijn.