De vijf voordelen van sim-only

Het is altijd weer een opgave om te bedenken voor welke mobiel je kiest, want het is  een lastige afweging of een mobiel dat op dit moment bij de tijd is ook daadwerkelijk de beste kwaliteit-prijs verhouding heeft. Maar op het moment dat je dan eindelijk eruit bent welke mobiel het wordt, is er de volgende vraag: wil je een sim-only met een losse smartphone of een abonnement met een smartphone? Een sim-only abonnement is een mobiel abonnement zonder telefoon, waarbij je in letterlijke zin alleen een simkaart aanschaft. Maar is dit voordeliger dan het aanschaffen van een abonnement? Het betalen voor slechts de bel- en internetbundels heeft meerdere voordelen en het is dan ook niet gek dat dit een vaak gekozen optie is onder de Nederlanders. Maar om het je gemakkelijker te maken, hebben wij de vijf bijbehorende voordelen van een sim only abonnement hieronder uitgelegd.

Flexibel

Allereerst ben je met een sim-only abonnement ontzettend flexibel, omdat het je veel vrijheid geeft in de keuze voor de bundel. Vind jij het belangrijk om een bundel aan te schaffen met veel belminuten, of ben jij niet zo’n beller maar vind jij het fijn om altijd online te zijn via social media? Of beiden? Er zijn ontzettend veel opties, waarbij er altijd wel iets is wat bij jou past. Bovendien heb je de vrijheid met een sim-only abonnement om een losse telefoon aan te schaffen bij een provider of bij een belwinkel. Of is er nog een losse telefoon die je kan overnemen van een kennis of een familielid? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Goedkoop

Over het algemeen is een losse telefoon met een sim-only abonnement een goedkopere keuze. Uiteraard betaal je alleen voor de sim-only, waardoor je niet vastzit aan de maandelijkse kosten voor het aflossen van de telefoon. 

Ongebondenheid

Het is niet nodig om minstens twee jaar aan een telefoon vast te zitten, omdat een sim-only abonnement niet aan een telefoon gebonden is. Het maakt bij een sim-only abonnement dan ook niet uit welke mobiele telefoon of smartphone je hebt, want het werkt bij elke telefoon. Ben je je telefoon na een jaar al zat en wil je graag een nieuwe telefoon? Dan kan je het sim-only abonnement zo overzetten op je nieuwe telefoon.

Altijd bereikbaar

Het grote verschil met prepaid is dat je hierbij van tevoren het tegoed om te bellen, sms’en en internetten vaststelt. Helaas moet je met prepaid eerst je tegoed opwaarderen voor je weer kunt bellen of internetten. Dit brengt ons bij het volgende voordeel van een sim-only: je bent altijd en overal bereikbaar, omdat je niet tussendoor hoeft op te waarderen. Bij sommige internetbundels kun je zelfs blijven internetten zonder buitenbundelkosten te maken, alleen wordt dan slechts je internetsnelheid verlaagd.  

Geen onnodige extra’s

Een sim-only abonnement geeft een duidelijk kostenplaatje, waarbij alle secondes en kb’s eerlijk worden afgerekend. Met een sim only abonnement van bijvoorbeeld simpel.nl, heb je ook volledige controle over je kosten en is alles zelf te regelen via de mijn Simpel app.