woman using silver laptop

De voordelen van een Excel training op een rij!

Of je nou de administratie van je organisatie naar een hoger niveau wilt tillen of de basis wilt leggen voor visualisatie en data analyse. Je leert dit allemaal in een Excel training. Met Excel kun je duidelijke overzichten en berekeningen maken en gegevens en formules op een efficiënte manier invoeren zodat je je deze overzichtelijk kunt verwerken. In dit artikel vertellen we je meer over Excel en de voordelen ervan!

Wat is Excel precies?

Wil je graag meer over Excel leren, dan kun je eenvoudig een cursus op locatie volgen via bijvoorbeeld Master it. Maar wat is Excel precies? Iedereen heeft weleens van Excel gehoord. Niet zo gek, want Exel is de bekendste spreadsheet ter wereld en is een programma van Microsoft.  In de basis is Excel een eenvoudig rekenblad programma, maar de mogelijkheden van dit programma zijn eindeloos. Je kunt met dit programma namelijk naast het verwerken van cijfers, ook gebruiken om data mee te managen. Zo bespaar je veel tijd door functies zoals het uitvoeren van formules en berekeningen. Door de vele mogelijkheden wordt het programma in vrijwel elke werkomgeving en organisatie voor verschillende dingen gebruikt. Je kunt Excel dus gebruiken voor een kleine lunchroom, multinational business, of als je graag je eigen huishoudboekje digitaal bij wilt houden. In alle gevallen is het gebruik van Excel ideaal. Als je slim werkt in Excel, bespaar je veel tijd. Als je weet hoe je op de juiste wijze een werkblad opzet, gegevens efficiënt invoert en de basisformules en functies van Excel toepast, kun je de gegevens tot overzichtelijke informatie verwerken. Daarnaast kun je goede analyses maken door het aan elkaar koppelen van diverse tabbladen.

Overzichten en analyses

Voor het verwerken van cijfers is Excel perfect. Je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld de opbrengst van een bepaalde investering bij te houden. Naast het creëren van een overzicht, kun je je cijfers ook eenvoudig analyseren. 

Certificeer jezelf

Vaak wordt er in de bedrijfswereld vanuit gegaan dat iedereen met Excel overweg kan. In de praktijk is dat wel anders en beschikken de meeste mensen alleen over de basisvaardigheden. Hierdoor kan het opzetten van een simpel overzicht met berekeningen veel tijd kosten. Maar als je goed overweg kan met Excel, kun je vele malen efficiënter werken en eenvoudig cijfers inzichtelijk maken.  Kortom, met een Excel certificaat op zak verhoog je jouw kans om aangenomen te worden voor die fantastische baan!