pexels-photo-4114774.jpeg

De voordelen van glasvezel op een rij

Er zijn de laatste tijd veel mensen die interesse hebben in internet vergelijken. Dit komt voornamelijk door het feit dat een groeiend aandeel van de mensen overstapt op glasvezel. Wat we alleen wel zien is dat er maar weinig mensen zijn die echt weten wat de voordelen van glasvezel zijn. Wij vinden dat het tijd is dat hier verandering in komt. Om je hier alles over te laten zien hebben we besloten om de belangrijkste voordelen van glasvezel voor jou op een rijtje te zetten. Door snel door te lezen kom ook jij erachter waarom overstappen op glasvezel dé keuze is om te maken!

  • Je beschikt over een betere bandbreedte

Laten we maar eens beginnen met het eerste voordeel van de glasvezel verbindingen: het feit dat je over een betere bandbreedte beschikt. Glasvezelkabels hebben een veel grotere bandbreedte dan de normale metalen kabels. Per minuut kan informatie veel sneller worden verzonden in vergelijking met andere transmissiemedia, dit zorgt ervoor dat de glasvezelkabels een aanzienlijk voordeel hebben ten opzichte van de normale kabels. En nu steeds meer bedrijven datatransmissie nodig hebben, wordt het steeds belangrijker om een betere bandbreedte te hebben in huis of op kantoor. 

  • Glasvezel beschikt over een hogere snelheid

Het is ook van belang om te kiezen voor glasvezel als je graag beschikking wilt hebben over een hoge snelheid voor het verzenden van onder andere video’s, bestanden en telefoongesprekken. Langzame internetverbindingen kunnen echt ontzettend vervelend zijn in huis. Het is van het grootste belang dat je internetconnectiviteit snel, efficiënt en betrouwbaar is als je optimaal gebruik wilt maken van de verbinding bij jou in huis Glasvezelnetwerken zijn aanzienlijk sneller dan zelfs de snelste koperen internetverbindingen, met snelheden van wel 100 Gbps. 

  • De kabels zijn veel flexibeler

Het laatste voordeel is dat de kabels van glasvezel erg flexibel zijn ten opzichte van normale kabels. Vergeleken met koperkabels zijn glasvezelkabels dunner en lichter in gewicht. Glasvezel kan dan ook veel meer trekkracht aan dan koper en is minder gevoelig voor beschadigingen en breuken. Dit zorgt ervoor dat je beschikt over een hoge mate van connectiviteit. Elke hoeveelheid ongeplande downtime kan de productiviteit van bedrijven volledig tot stilstand brengen. Dit betekent dan ook dat een goede verbinding middels glasvezel door de hoge mate van flexibiliteit van cruciaal belang is voor je bedrijf.

Maak jij ook de overstap? 

Je hebt wel kunnen zien dat er meer dan genoeg redenen zijn om over te stappen op glasvezel als je echt alles uit je internet wilt halen. Dit is dan ook gelijk de reden dat wij je zeker aanraden om vandaag nog glasvezel te vergelijken. Door de overstap te maken is het mogelijk om voor eens en voor altijd over het beste internet te beschikken. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over internet bij jou in huis en over de manieren waarop je jouw netwerk kunt verbeteren dan heb je geluk. Op deze site vind je namelijk nog veel meer artikelen die je zeker even door moet lezen!