Deze drie componenten mag je niet vergeten bij het PC samenstellen

Wanneer je een game PC samenstelt, zul je merken dat er verschillende componenten zijn die echt niet kunnen ontbreken. Een game PC in elkaar zetten is namelijk best wel een hele klus. Je moet goed verstand hebben van de verschillende onderdelen om ook daadwerkelijk daarmee aan de slag te kunnen. Zo moet je kunnen omgaan met termen zoals RAM, het moederbord, SSD, processor en CPUs bijvoorbeeld. Daarnaast moet je de onderdelen bestellen op bijvoorbeeld Computer-bestel.nl. Wil je zelf je eigen gaming PC samenstellen? Dan raad ik je aan om dit artikel verder te lezen zodat je snel erachter komt welke drie componenten het meest belangrijk bij het samenstellen van jouw eigen toekomstige game PC zodat je niet de mist ingaat tijdens het samenstellen!

De processor is één van de belangrijkste onderdelen

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de processor één van de belangrijkste onderdelen is van de gaming PC in het algemeen. Wanneer je onderzoek naar de processor, is het belangrijk om te weten dat de Engelse afkorting voor dit onderdeel CPU is. CPU staat namelijk voor de woorden Central Processing Unit. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat veel PCs vaak processors bevatten van AMD of Intel. Maar waarom is zo’n processor zo ontzettend belangrijk voor jouw gaming pc? Ten eerste regelt de processor de decodering van verschillende data. Denk hierbij aan de date van bijvoorbeeld programma’s maar ook van andere zaken. Hoe sneller de processor werkt, hoe sneller deze data ook gedecodeerd kan worden en hoe sneller je PC werkt.

Vergeet de grafische kaart natuurlijk niet

Ten tweede kan je de grafische kaart van jouw gaming pc natuurlijk niet vergeten. De grafische kaart heeft ook een Engelse afkorting, namelijk de letter GPU. De afkorting GPU staat namelijk voor de woorden Graphics Processing Unit. De grafische kaart heeft een ontzettend belangrijke, visuele rol in het hele plaatje. De grafische kaart zorgt er namelijk voor dat er beeld op jouw beeldscherm van je gaming pc verschijnt. Daarnaast kan een grafische kaart ook bepalen hoe vloeiend dit beeld verloopt op je beeldscherm. Voor een gaming pc waarbij beeld één van de meest belangrijke onderdelen is, is het logisch dat zo’n grafische kaart zeker niet kan ontbreken bij de samenstelling van je eigen gaming PC. 

Dit component kan en mag je niet vergeten: het moederbord

Ten derde mag je absoluut dit onderdeel niet vergeten. Bovendien kun je dit onderdeel haast niet vergeten omdat je dit onderdeel simpelweg nodig hebt om de andere componenten te monteren in jouw gaming pc. Het component waar we hierover praten is natuurlijk het moederbord van jouw toekomstige pc. Op het moederbord moet je de verschillende componenten zoals de grafische kaart, het RAM-geheugen maar ook de CPU monteren. Zonder het moederbord kom je dus niet ver met het samenstellen van je game PC. Naast deze componenten bevindt zich op het moederbord ook de BIOS. De BIOS is een afkorting voor de Engelse term basic in- and output system. Dit systeem zorgt ervoor dat je je computer op kan starten en kan afsluiten.