Dit is de beste iPhone van 2019

Een telefoon dat één en al scherm is? Groot, groter, groots? Een Super Retina-display? Met ander woorden: het grootste display óoit op een iPhone? Wij zeggen 3 keer ja tegen de beste iPhone van 2019: de iPhone Xs. 

1. De iPhone Xs is groter

Het is misschien millimeter werk. Maar de iPhone Xs is groter dan de iPhone 8. En dat werkt nét even wat fijner. Het ontwerp van de iPhone Xr heeft iets dikkere schermranden dan de iPhone Xs en de iPhone Xs Max. Het is maar net wat je prettiger vindt. Maar daarmee zegt Apple het compacte smartphoneformaat toch écht gedag.

2. Touch ID wordt Face ID

Geef je telefoon een grote glimlach en hij opent de digitale wereld voor je. Alle nieuwe toestellen van Apple gaan over op Face ID. Zo kun je nog sneller bij je applicaties, mailtjes en inkomende berichten.

3. Waterdicht

Voor iedereen die 30 minuten met een iPhone het water in wil. Het kan met de iPhone Xs en de Xs Max. Apple zegt dat ze het zelfs ook in zout water hebben geprobeerd. Leuk dus voor op vakantie!  

4. Superslimme camera

iPhone Xs en de iPhone Xs Max zijn straks voorzien van dezelfde camera. Inclusief de primaire camera met brede beeldhoek. En er komen een aantal nieuwe functionaliteiten bij, zoals het aanpassen van de achtergrondscherpte. Android-telefoons hadden deze optie al, maar gelukkig de iPhone straks dus ook. 

Ook nieuw: Computational Photograpy. Hiermee heb je straks minder last van bewegingsonscherpte omdat er, elke keer als je een foto maakt, 4 frames worden gebufferd. En er zijn extra frames met verschillende verlichtingen die snel achter elkaar worden gemaakt. Zeg maar dag tegen onscherpe foto’s!

5. eSIM

Dit is iets waarin Apple lang op zich heeft wachten. Maar de iPhone Xs heeft dualsim oplossing geïntegreerd in de nieuwe iPhone Xr. Je vindt hier namelijk een eSIM in. Je kunt er dus niet twee fysieke simkaarten in plaatsen. Maar je kunt wel via je account een e-sim aan je telefoon toevoegen. Het ligt even aan je provider of het ook daadwerkelijk bij jou werkt. Maar met deze eSIM kun je straks dus twee nummers en dus ook twee abonnementen tegelijk gebruiken op één toestel. Handig!