Dit is het verschil tussen zakelijk internet en particulier

Als jij onderneemt dan heb je de keuze uit zakelijk internet en internet voor particulieren. Het verschil zit ‘m niet direct in wat voor soort internet erbij jou binnenkomt. Maar er zit uiteraard wel een verschil in de voorwaarden rondom een internetabonnement. In deze blog vertellen we jou meer over het verschil tussen zakelijk internet en internet voor particulieren.

Zakelijk internet is bedoeld voor ondernemers, werkgevers en bijvoorbeeld kantoorpanden vol ZZP’ers. Particulier internet is, zoals de naam al aangeeft, voor thuis bestemd. Als ondernemer heeft zakelijk internet veel voordelen. Het grootste voordeel is toch wel dat je zakelijk internet kunt indienen bij de Belastingdienst waardoor je btw erop terug kunt vragen. 

Een ander voordeel is toch ook wel dat bij zakelijk internet er altijd een klantenservice bereikbaar is. En dan niet tussen 08:00 en 21:00. Maar echt 24 uur beschikbaar en dat dan 7 dagen per week. Het prettige hieraan is dat je vaak snel kan schakelen wanneer er iets aan de hand is met het internet. Erg handig dus! Want het laatste dat je wilt is dat je als ondernemer een opdracht niet af kunt maken omdat het hele team zonder internet zit.

Direct meer weten over zakelijk internet? Hier lees je alles over zakelijk internet

Zakelijk glasvezel 

Als je als ondernemer 100% zeker wilt zijn van het allersnelste internet dan is glasvezel iets voor jouw onderneming. Het is wel zo dat de beschikbaarheid van zakelijk glasvezel behoorlijk kan variëren per locatie. Waar particulier glasvezel vaak voor direct een groot gebied wordt geregeld, ze willen tenslotte dat zoveel huishoudens op glasvezelnetwerk worden aangesloten, kan het voor een zakelijke afnemer iets uitdagender zijn. 

Maar het is niet onmogelijk! Sterker nog, je kan er vaak wel zelf voor kiezen. Dan wordt het dus op eigen verzoek neergelegd. De kabel wordt dan ingegraven. Hoeveel de kosten hiervan zijn is afhankelijk van het dichtstbijzijnde punt waarop je aangesloten wordt. Het voordeel is dus wel dat je kan rekenen op extreem snel internet, wat weer prettig is wanneer je onderneemt. Zie het dus als een investering die zowel op de korte- als lange termijn zijn vruchten afwerpt.

Laat je hier vooral goed over informeren door een professional. Of lees deze blog!

Aanvullende diensten 

Zowel particulier als zakelijk kun je je jouw internetbundel laten aanvullen met aanvullende diensten. Voor particulier gaat het dan vaak om telefonie en televisie. En je kunt vaak nog een mooie korting krijgen wanneer je ook mobiele telefonie hebt. Bij zakelijke aanvullende diensten moet je vooral denken aan bijvoorbeeld eigen IP-adressen, extra online beveiliging of externe en beveiligde opslag. 

Het verschil tussen zakelijk en particulier internet is dus niet alleen een verschil in prijs. Maar zeker ook in snelheid, extra’s en in het gedeelte van belastingvoordeel. Houd er wel rekening mee dat je als ZZP’er ook je particuliere telefoonrekening mag opgeven bij de Belastingdienst.

Zakelijk internet online vergelijken

We willen je graag de tip meegeven om voordat je een zakelijk internet abonnement gaat afsluiten, eerst online te gaan kijken. Er zijn namelijk hele goede websites waarbij je abonnementen voor zakelijk internet kunt vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat jij de beste deal vindt voor jouw persoonlijke situatie!