Dit is waarom jij je wilt laten omscholen naar ICT

Zit jij te twijfelen over je werk? Zou je wel iets anders willen doen, maar heb je geen idee wat? Zoek je aan een werkgebied waar op dit moment veel werk te doen is? Dan kan het goed zijn om jezelf om te laten scholen naar de ICT. In deze blog vertellen we jou daar meer over!

Als je de keuze moet maken welke kant je op gaat ben je vaak nog heel jong. Je zit op de middelbare school en je moet een keuze maken. Dat achteraf blijkt dat die keuze niet perfect is, kan dat flink balen zijn. Maar weet dat het nooit te laat is om jezelf om te scholen. Als je iets anders wilt, dus een andere richting op wilt gaan, dan kun je je laten omscholen. Dit is belangrijk omdat je vaak wel een bepaald diploma nodig hebt. 

Omscholen naar ICT is een verstandige keuze. Er is niet alleen veel meer kans op een baan binnen de ICT, de functies variëren vaak ook. Hierdoor kun je jezelf altijd blijven ontwikkelen. Reken daar nog de uitstekende salarissen bij op en je weet: dit is een hoek waar ik graag wil werken. We gaan deze bovenstaande punten nog eens rustig met je bij langs. 

Veel kans hebben op een baan

Voor veel mensen is het krijgen van een baan heel belangrijk. Natuurlijk, je wilt ook iets doen waar je blij van wordt. Maar als je geen baan kunt krijgen, dan wordt dat ook wel een moeilijk iets. Binnen de ICT kun je heel veel banen vinden. Het is zelfs zo dat er veel meer functies zijn dan ICT’ers. De vacatures zijn moeilijk op te vullen en juist daarom is het goed dat jij je laat omscholen. 

Er zijn veel verschillende functies

Binnen de ICT heb je heel veel uiteenlopende functies. Je kan op basis van jouw interesses en talenten een functie vinden die helemaal bij je past. En wil je graag doorgroeien? Dan is het dat absoluut geen probleem binnen de ICT. Zo kun je bijvoorbeeld aan programmeren, onderzoek doen, cloudoplossingen bedenken of data gaan verwerken. 

Blijf jezelf ontwikkelen binnen de ICT

Wat ook heel goed is, is dat je eenmaal binnen de ICT ook jezelf kunt blijven ontwikkelen. Zo blijft het niet alleen bij omscholen. Je kan er ook voor zorgen dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Een belangrijk punt binnen de ICT is dat je bij blijft op het gebied van vernieuwingen en kennis. 

Krijg goed betaald voor het werk dat je doet

Binnen de ICT zijn de salarissen vaak erg goed. Zeker om dat er schaarste is op de markt. Hierdoor kun je als ICT’er vaak rekenen op een goed salaris. Uiteraard is dit ook afhankelijk van je functie en wat je doet. Als je als junior binnenkomt bij de ICT kun je vaak ook snel stappen maken. Hierdoor merken veel starters binnen de ICT dat ze al snel bovenmodaal verdienen. 

Tips van andere ICT’ers horen? In deze video geven ze jou handige tips!