Dit is wat je nodig hebt als horecaondernemer bij het strand!

Als horecaondernemer bij het strand is het essentieel om op te vallen en om de juiste producten en gerechten aan te bieden die aansluiten bij de behoeften van strandgangers. In dit artikel bespreken we enkele benodigdheden en strategieën om succesvol te zijn als horecaondernemer bij het strand.

Eigen promotieartikelen

Een van de belangrijkste aspecten van het runnen van een succesvolle horecazaak bij het strand is het hebben van gepersonaliseerde promotieartikelen. Denk hierbij aan bedrukte strandhanddoeken, petten, zonnebrillen en strandtassen met jouw logo of naam van het restaurant erop. Hierdoor creëer je niet alleen eenheid en herkenbaarheid, maar zorg je er ook voor dat jouw zichtbaarheid wordt vergroot. Strandgangers zullen jouw onderneming herkennen en zich meer verbonden voelen met jouw merk. Denk aan een zonnebril bedrukken, als je wilt dat mensen automatisch naar jouw strandtent komen. Vaak lopen mensen op het strand met een zonnebril, als jij dan zonnebrillen verkoopt met jouw merknaam erop is het een gratis promotie voor jouw horeca tent.

Een manier van opvallen

Naast het hebben van eigen promotie artikelen is het ook belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie. Dit kan gedaan worden door het bieden van unieke gerechten en drankjes die bezoekers niet snel ergens anders kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan exotische cocktails met lokale ingrediënten of speciale strandgerechten die perfect aansluiten bij de sfeer en omgeving. Op het strand kun je ook een beachflag bedrukken, zo zul je meer opvallen op het strand en is de kans op trouwe klanten ontvangen groter.

Strandproducten

Een ander belangrijk aspect van het runnen van een horeca onderneming bij het strand is het aanbieden van de juiste strandproducten. Denk hierbij aan strandstoelen, parasols, strandballen, zonnebrandcrème en andere benodigdheden die strandgangers nodig hebben. Door het aanbieden van deze producten, maak je het bezoekers gemakkelijker en zorg je voor extra inkomsten voor je onderneming. Je zult waarschijnlijk denken, waarom zou ik dat nemen als een horeca ondernemer. Dit is namelijk een handig manier van cross selling, hierbij is het de bedoeling dat je naast jouw producten ook producten verkoopt die aansluiten op de doelgroep. Veel mensen die naar het strand komen zullen sneller een uitgave doen aan bijvoorbeeld een strandbal, omdat ze andere mensen ook met een strandbal zien.

Gerechten die aansluiten op het strand

Als horecaondernemer bij het strand is het van belang om gerechten aan te bieden die perfect aansluiten bij de strandbeleving. Denk hierbij aan lichte, verfrissende gerechten die de warme sfeer van het strand versterken. Salades, fruitschalen, gegrilde vis en vers fruit zijn populaire keuzes onder strandgangers. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met allergieën en dieetwensen van bezoekers.