Dit moet je weten voordat je gaat handelen in cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum

Handelen op de cryptomarkt is niet alttijd vanzelfsprekend en een paar kleine handige tips vooraf, maken het al gelijk een stuk makkelijker.

Wat moet je weten voor je gaat beginnen?

Een paar kleine tips vooraf. Handelen in cryptocurrency is niet alleen voor mensen die veel verstand hebben van koersen, aandelen of de markt. Iedereen kan in principe meedoen met cryptocurrency. Gaandeweg leer je wat je wel en wat je niet moet doen, maar toch is het handig om je een klein beetje in te lezen voordat je met grote bedragen gaat werken. Met wat voor soort coin je wil beginnen? Ga je voor Bitcoin, Ripple, Cardano of Ethereum en waar moet je starten? Er zijn verschillende sites en apps waarmee je kan handelen. Je kunt Ethereum hier kopen en bijvoorbeeld ook direct weer verhandelen. Bekijk een aantal apps en zoek uit welke jij fijn vindt om mee te werken.

Wat voor soort handelaar wil je zijn?

In de cryptowereld, net zoals met aandelen, heb je spelers die erin zitten voor de lange termijn. Dat is over het algemeen de veiligste en makkelijkste weg naar een beetje winst. Maar er zijn ook spelers op de markt die erin zitten voor de korte klappers. Zij zijn enorm actief met kopen en verkopen en doen dat eigenlijk de hele dag door.

Daytraders noem je dat. Bij elke drop in de koers proberen ze op tijd te verkopen en op een lager punt weer in te kopen, zodat ze meer coins hebben voor een lagere waarde en zoveel mogelijk winst meepakken. Dit is leuk als je er ook echt de tijd voor hebt, want het is wel heel intensief. Gok je liever op een coin waar je vertrouwen in hebt, zodat hij binnen een jaar stijgt? Dan laat je alles staan zoals het is en kijk je af en toe eens naar de koers. Minder spannend en minder snel, maar wel haalbaarder voor mensen die wel willen investeren, maar niet te veel tijd willen investeren.

Vrij van sceptisch denken

Als je gaat investeren in cryptocurrency, houdt dan vooral een open mind richting de markt. Er hangt nog steeds veel scepsis rond investeren in cryptocurrency, de verschillende platformen, de veiligheid en het uitbetalen. Doe van tevoren even goed onderzoek naar een bekroond handelsplatform of een waarvan de recensies niet zo goed zijn en je weet direct welke je moet kiezen. De ervaring van anderen kan je daarin heel goed helpen. Lees je van tevoren ook goed in over hoe je geld moet overboeken, kan storten en weer terug op bankrekening krijgt. Dat scheelt een heleboel stress als je het voor het eerst snel moet doen.

Stel doelen voor jezelf

Zet alvast een paar doelen op papier die je graag zou willen halen. Dat kan zijn een bepaald bedrag of een bepaald percentage winst, maar dat kan bijvoorbeeld ook zijn om de gang van koersen te leren herkennen en beter te worden in voorspellen van de koers. Daarmee word je ook beter in het in- en verkopen op gunstige momenten en ook dat kan weer bijdragen aan een financieel doel. Heb je zo’n financieel doen gehaald, neem het dan voor lief en breidt je doelen niet gelijk uit. Stel je wil 1000 euro winst behalen en je hebt met jezelf afgesproken om de helft te innen, speel dan niet door met die 1000, maar speelt door met 500 en geniet ook van de winst die je hebt gemaakt.