Dit zijn 5 voordelen van een sim only abonnement

Als het neerkomt op mobiele telefonie dan kun je vaak uit slechts 2 opties kiezen. Enerzijds natuurlijk de keuze om een spiksplinternieuw mobiele telefoon in combinatie met een abonnement of slechts een sim only. En juist over die laatste keuze gaan we het hebben in deze blog. Want wat is het voordeel nou van een sim only abonnement? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Een sim only abonnement houdt in dat jij jouw eigen telefoon behoudt en slechts een abonnement aanschaft. Je ontvangt dus alleen een nieuwe sim en niet een nieuwe telefoon. Vaak is dit een duurzame optie, want je maakt langer gebruik van jouw huidige telefoon. Maar er zijn nog meer voordelen van sim only. 

Voordeel #1: je bespaart een hoop kosten

Sim only staat vaak bekend op de lage prijs. Dat komt omdat je alleen betaald voor wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan belminuten en internet. Je kan dan een keuze maken tussen bundels die passen bij jouw verbruik. Hierdoor betaal je tientallen euro’s minder dan wanneer je kiest voor een sim only abonnement. Een mobiele telefoon krijg je namelijk niet meer bij een abonnement. Vroeger leek dat zo terwijl de prijs van de telefoon was verwerkt in het abonnement. Nu moeten telefoonmaatschappijen hier meer helder over communiceren. 

Voordeel #2: duurzamere voor de planeet 

Gemiddeld duurt een telefoonabonnement twee jaar. Maar mobiele telefoons kunnen veel langer mee gaan dan die twee jaar. Toch willen veel mensen het nieuwste van het nieuwste hebben. Dat is zonde, want in een mobiele telefoon zitten veel kostbare grondstoffen. Door langer met je mobiele telefoon te doen help je dus niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van Moeder Aarde. 

Voordeel #3: meer vrijheid 

Als je kiest voor een sim only, dus een abonnement zonder toestel, dan kies je eigenlijk ook voor meer vrijheid. Zo kan je ervoor kiezen om een telefoonabonnement per maand te kunnen opzeggen. Dit is prettig wanneer je bijvoorbeeld weet dat je op reis gaat en dus niet een heel jaar een abonnement nodig hebt. Ook na een jaar zou je ervoor kunnen kiezen om opnieuw een abonnement af te sluiten. Met een abonnement in combinatie met een mobiele telefoon heb je deze vrijheid zeker weten niet. Dan zit je vaak twee jaar aan een duurder abonnement vast. 

Voordeel #4: meer keuze 

Doordat jij kiest voor het behouden van je eigen telefoon zal je merken dat het aanbod ook veel groter is. Elke telefoonaanbieder biedt wel sim only aan. En juist daarom is het zo fijn dat jij hiervoor ook kunt kiezen. Je kan precies uitzoeken op basis van wat jij nodig hebt, waardoor je nieuwe sim only abonnement precies aansluit op jouw wensen. 

Voordeel #5: elk toestel is simlock-vrij 

Eerder was het zo dat een toestel van telefoonbedrijf X niet samen kom met telefoonbedrijf Y. Er zat een simlock op. Je kent die kraampjes misschien nog wel waarbij je jouw telefoon simlockvrij kon krijgen. Dit is tegenwoordig niet meer zo. Elk toestel is simlockvrij, dus jij kunt elke simkaart erin stoppen.