Dit zijn de beste wifi-repeaters van 2019

Anno 2019 zijn we afhankelijk van wifi. Hoe je het ook went of keert: we hebben het bijna elke dag nodig op kantoor of in ons persoonlijke leven. Niets is dan ook meer irritant dan een slechtwerkend wifisignaal. Gelukkig zijn er tegenwoordig allemaal handige tips & tricks om je wifisignaal probleemloos van je router naar je pc te krijgen.

De aard van het beestje

Wanneer je wifisignaal niet helemaal lekker loopt, is het handig om eerst te checken waar aan het ligt. Bekijk of de provider bij wie je het internet afneemt een goed wifisignaal afgeeft. Wanneer dit niet het geval is, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een andere leverancier voor het internet. Je kan de verschillende leveranciers gemakkelijk op internet vergelijken.

Een andere oorzaak van slecht wifisignaal is de plek waar je router hangt. Veel mensen verstoppen hun router bijvoorbeeld in de meterkast. Niet zo gek, want een router is nou eenmaal niet een heel prettig gezicht om tegenaan te kijken. Helaas verstoor je je wifisignaal aanzienlijk wanneer er deuren tussen de router en bijvoorbeeld de woonkamer zitten. Probeer daarom je router in de ruimte te plaatsen waar je het sterkste wifisignaal wil ervaren.

Al de bovenstaande opties gecheckt maar je signaal is er niet beter op geworden? Dan is een wifi-repeater een mogelijke uitkomst. Een wifi-repeater, ook wel bekend als een wifi-versterker, versterkt je signaal naar bijvoorbeeld de zolder of de kelder. Om je tijd te besparen en om je alvast een handje op weg te helpen, staan hieronder onze aanraders.

Onze aanraders

 

Xiaomi Wifi Repeater

De Xiaomi Wifi Repeater zorgt er voor dat jij zorgeloos het internet kan afstruinen op elke plek in je huis. Op bijvoorbeeld je zolder, maar ook in de tuin op een mooie zomerse middag. De wifi-versterker werkt op een usb-poort en je hebt de wifi-versterker binnen een minuut werkend.

 

TP-Link RE200

De TP-Link RE200 maakt gebruik van snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps. Daarnaast creëert de versterker dual-band verbindingen die ervoor zorgen dat er geen ‘dode zones’ meer te vinden zijn in jouw huis of kantoor. Zo kan je altijd van goed internet genieten.

 

AVM FRITZ!WLAN 1750E

De AVM FRITZ!WLAN 1750E versterker kan zonder moeite de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Ook deze wifi-repeater heeft een snelle Wireless AC wifi-standaard en hierdoor zijn grote en gecombineerde snelheden mogelijk. Via een led indicatie op het apparaat kan je zien op welke plek de versterker het beste geplaatst kan worden en zo weet je zeker dat jouw wifi-signaal optimaal is.