Drie handige tools voor je website!

Elk bedrijf heeft een website nodig. Hier bereik je veel potentiële klanten mee, en het kan je een hogere omzet bezorgen als jij van je website een webshop maakt. Het kan best lastig zijn om een website in elkaar te zetten. Gelukkig zijn er altijd tools die jou kunnen helpen om je website beter te laten functioneren. In deze blog lichten we er drie uit!

  1. WordPress

Om tools te gebruiken voor je website, heb je eerst een goede website nodig. Een manier om deze website te maken, is via WordPress. Met deze tool maak jij gemakkelijk je eigen website. Een WordPress website is makkelijk in elkaar te zetten, en biedt erg veel mogelijkheden. Deze websites zijn namelijk makkelijk uit te breiden door WordPress tools toe te voegen, waardoor deze als een echte professionele website kan fungeren. WordPress is makkelijk te gebruiken voor nieuwkomers, maar mocht jij jezelf dit niet helemaal toevertrouwen, dan is het slim om een specialist zoals Best4U in te schakelen.

  • Google Analytics

Zodra jij je website online hebt, wil je kunnen zien hoe deze presteert. Dit kan je inzien via Google Analytics. Deze gratis tool biedt inzichten in jouw website, zoals hoe goed jij presteert op het gebied van SEO ten opzichte van anderen. Maar, ook ander soort inzichten, zoals informatie over de bezoekers van je website: hoeveel zijn het er, en op welke tijden zijn zij het meest actief? Via Google Analytics kan je erachter komen welke pagina’s op jouw website goed presteren, zodat je deze extra kan uitlichten. Kortom: je kan je website makkelijker beter laten functioneren.

  • Hemingway

De kans is groot dat jouw website vol zal komen te staan met teksten. Het is belangrijk dat jouw teksten goed leesbaar zijn. Een manier om dit te controleren, is via Hemingway. Deze tool maakt namelijk inzichtelijk wanneer jij te lange zinnen gebruikt, en welke woorden jij het beste kan aanpassen om een zin beter leesbaar te maken. Als je merkt dat je moeite hebt met het schrijven van een goede tekst, kan je er ook voor kiezen om dit door een specialist uit te laten voeren, maar wanneer jij het zelf wilt proberen, is Hemingway een erg geschikte tool.