Extra bescherming voor je medewerkers

Natuurlijk wil je graag dat je medewerkers altijd veilig en beschermd zijn. Daar doe je als werkgever iedere dag je best voor. Door de regels na te leven en door de veiligheid extra te waarborgen. Het mooie hierbij is: ook relatief kleine maatregelen kunnen het leven van je medewerkers veiliger maken. In dit artikel vind je enkele tips op dit gebied.

De juiste basis: een veilige werkplek

Als ondernemer en werkgever heb je gekozen voor een zware verantwoordelijkheid. De continuïteit en de winstgevendheid van je bedrijf draag je op jouw schouders, maar ook het welzijn van al je medewerkers. Elke dag dat ze bezig zijn met hun werkzaamheden is hun veiligheid jouw verantwoordelijkheid.

Daar richt je je bedrijf op in: veiligheid staat voorop. Wat er precies nodig is, hangt sterk af van het type bedrijf dat je runt en de aard van de werkzaamheden van de individuele medewerker. Voor een medewerker die op kantoor werkt, geldt dat een veilige werkplek er vooral eentje is waar volgens de ergonomische normen kan worden gewerkt. Vaak betekent dit typen en naar een beeldscherm kunnen kijken zonder lichamelijke klachten op te lopen. Liefst een beetje afwisselend werk, met regelmatig pauze of in ieder geval de mogelijkheid even te staan of lopen.

Doen je medewerkers meer fysiek werk? Dan zijn er andere zaken waarop je moet letten. Het is aan jou als werkgever om ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk zo veilig mogelijk uit kunnen voeren. Daarbij moeten minimaal de wettelijke afspraken gevolgd worden, bijvoorbeeld over werken op hoogte of in afgesloten ruimtes. Denk aan afzuiginstallaties, valbeveiliging en meer. Iets extra’s mag altijd, het is aan de werkgever en de werknemer samen om te bepalen wat er nodig is.

Veiligheid zit hem ook in kleine dingen

Naast de belangrijke veilige basis, zijn er ook kleinere dingen die het dagelijks leven van een medewerker veiliger en prettiger kunnen maken. Werken medewerkers buiten terwijl het erg koud is? Dan kun je als werkgever afspreken dat zij hierbij mutsen dragen om te voorkomen dat ze onderkoeld raken. Natuurlijk is het wel zo netjes als je deze mutsen als werkgever gratis aanbiedt. Uiteraard met je eigen logo, voor een uniforme uitstraling.

Ook mondkapjes dragen kan het werk van een medewerker veiliger maken, zeker als deze met veel mensen in contact komt en daarmee met mogelijke virussen of bacteriën. Ook hiervoor geldt weer dat het goed kan zijn als werkgever om hier faciliterend op te treden. Dat geeft je ook direct de mogelijkheid om te zorgen voor mondkapjes met het bedrijfslogo, wat tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden wel zo professioneel oogt.