Goedkope energie: wat is goedkope energie in 2022? 

Met de huidige gasprijzen wordt er heel wat geschreven én gepraat over energie. En dan vooral over de prijzen. Want gas is duur, dat weten we ondertussen wel. De vraag die we dan ook vaak vragen is de vraag: wat is goedkope energie in 2022? En wat houdt een goedkoop energiecontract in? We vertellen er jou alles over in deze blog!

Als we kijken naar goedkope energie dan is het goed om even uit te leggen hoe energie werkt. Want als je een energiecontract afsluit dan koop je als het ware gas op bij een energieleverancier. Gas hebben we nodig voor het verwarmen van ons water en voor het verwarmen van ons huis. Tegenwoordig heb je steeds minder gas nodig. Bijvoorbeeld wanneer je kookt op inductie. Toch zijn de meeste huizen absoluut nog niet van het gas af.

Wie minder wil betalen voor gas komt al snel uit op de vraag: Wanneer is een energiecontract goedkoop? En waar moet je opletten? Laten we daar dan ook eens dieper naar kijken. 

Goedkope energie: wat gaan de energieprijzen doen? 

Er is één ding wat moeilijk in te schatten is en dat is de vraag wordt energie nog goedkoper komende periode? Een goedkoop energiecontract is in deze periode wat lastig lijkt het wel. Dat komt bijvoorbeeld omdat er oorlog is in het oosten van Europa. De vraag die dan ook vaak wordt gesteld is de vraag: wordt energie nog goedkoper in 2022? En daar is helaas geen duidelijk antwoord op. Waar we wel een antwoord op kunnen geven is de vraag: hoe kun je aan een goedkoper energiecontract komen. 

Goedkoper energie vergelijken: hoe en waarom?

Tegenwoordig leven we in een tijdperk van goed internet. Hierdoor kun je online goedkope energie en gas vergelijken. Vaak kan dat goedkoper via vergelijkingssites. Via deze websites kun je al jouw persoonlijke informatie opgeven. Hierdoor kun je precies zien welke energiemaatschappij voor jou het goedkoopste is. Je kan hier bijvoorbeeld ook letten op welke speciale punten voor jouw belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan groene energie. 

Je kan goedkopere energie vinden door middel van online vergelijken. Maar houdt er wel rekening mee dat de prijs van gas varieert. Zo kan je ervoor kiezen om een contract met een vaste prijs te betalen of met een variabel prijs. Beide gevallen kunnen positief of negatief uitpakken wanneer de prijs daalt of juist stijgt. 

Goedkope energie met cadeau

Er zijn ook andere dingen die je kunt doen wanneer je goedkope energie zoekt of wilt. Zo zijn er energiemaatschappijen waarbij je goedkope energie met cashback kunt afsluiten. Een cashback kun je zien als een flinke korting die jek rijgt wanneer je een 1-jarig contract afsluit of een contract op basis van meerdere jaren. In sommige gevallen kan je ook kiezen voor goedkope energie met een cadeau, kijk bijvoorbeeld eens op de website van Vattenfall. Je kan hier je eigen cadeau uitzoeken, bijvoorbeeld Apple Airpods of lampen van Philips.