Google Pagespeed Insights gebruiken? Maak kennis met deze tool!

1997 is het jaar dat Larry Page en Sergey Brin hun zoekmachine Google lanceerden, toen nog niet wetende welke invloed het platform zou hebben op de mensheid. In de loop der jaren werden daar ook nog handige tools als Google Analytics en Google Search Console aan toegevoegd.

Nieuwer in het online landschap is Google Pagespeed Insights, een handige site die jou kan helpen bij het verbeteren van de laadsnelheid op jouw website. Een Magento 2 hosting of Shopware hosting zou hier aan kunnen bijdragen. Maar hoe werkt het eigenlijk? In dit blog proberen we antwoord te geven op die vraag!

Waarom Google Pagespeed Insights?

Google Pagespeed Insights is in het leven geroepen om beheerders van websites inzicht te geven in de laadsnelheid van hun domein. Een trage website zal er namelijk voor zorgen dat potentiële klanten rechtsomkeert maken en elders een product of dienst gaan kopen. Onwenselijk dus! Door een beroep te doen op deze service, kun je op snelle wijze inzichtelijk maken waar het aan schort op jouw website en wat de ‘quick wins’ zijn die te behalen zijn voor jou als ondernemer.

Welke inzichten biedt Google Pagespeed Insights mij?

Zodra je jouw URL hebt getypt in de zoekbalk van Insights, duurt het eventjes voordat Google de analyse in gereedheid heeft gebracht. Zodra dit proces is afgerond, kies je voor de desktop of mobiele analyse. Bovenaan de pagina staat een score die de algehele snelheid van jouw domein weergeeft. Logischerwijs is een score tussen de 90 en 100 beter dan een getal dat lager is dan dat. Bovendien wordt beschreven in hoeverre de FCP en LCP op orde is. Deze getallen tonen aan hoeveel milliseconden het duurt totdat de eerste onderdelen worden weergegeven op een site.

Onderaan de pagina geeft Google Pagespeed Insights je een aantal tips waar je direct mee aan de slag kunt. Zo kan het zijn dat de afbeeldingen op jouw pagina te groot zijn, browse caching ontbreekt of de uitvoeringstijd van JavaScript onwenselijk hoog is.

Hipex

Een partij die jou kan helpen bij het goed onderhouden van de webhosting, is Hipex. Dit bedrijf is gespecialiseerd in allerlei vormen van hosting. Denk bijvoorbeeld aan Magento 2 hosting, Akeneo Hosting, Shopware hosting en Pimcore Hosting. Ben je niet al te bekend in de wereld van websites en webshops en kun je wel wat hulp gebruiken? Twijfel dan niet langer en doe een beroep op de kennis en kunde van dit team aan specialisten!