Handige extraatjes op jouw blog

Het hebben van een eigen blog is heerlijk. Je kan schrijven wat je wil, wanneer je maar wil, en als je geluk hebt verdien je er ook nog een aardig zakcentje mee. Sommige mensen kunnen zelfs leven van het onderhouden van een eigen blog. Het belangrijkste voor een blog is natuurlijk het schrijven van artikelen en leuke, interessante blogberichten, maar daarnaast zijn er veel extraatjes die het altijd goed doen op een blog.

1: Sociale media

Heb je een eigen sociale media profiel, of heb je er één speciaal over jouw blog? Plaats dan een handige widget op jouw blog waarin je daarnaar verwijst. Mensen vinden het leuk om dit te zien. Het zorgt namelijk voor een stukje persoonlijkheid. Bovendien kun je op social media jezelf weer promoten, wat op die manier weer leidt tot meer bezoekers en lezers. Het is dus een win-win situatie. Je kan ook op je sociale media bijvoorbeeld ‘teasers’ plaatsen als je een nieuwe blog online gaat zetten, en je kondigt het aan als je iets geplaatst hebt.

2: Rubriekjes

Een leuke rubriek doet het altijd goed op een blog. Maak bijvoorbeeld aan het eind van elke maand een artikeltje over wat deze maand jouw favoriete nummers waren, of welke nummers die die maand uitgekomen zijn het best waren. Mensen kunnen zich hier dan in vinden en reageren met hun lievelingsnummers, of op een andere manier met hun mening over de nummers. Of wat dacht je van elke week een gezond of goedkoop recept? Mensen kijken hiernaar uit. Als je laat weten dat je het elke week/maand doet, komen mensen terug met de hoop dat het er weer op staat.

3: Plek voor gastblogs

Iets wat voor veel mensen handig is, is om een pagina vrij te laten waar mensen gastblogs en -artikelen kunnen (laten) plaatsen. Dit zal veelal gaan om SEO blogs, teksten waarin mensen linkjes verwerken die naar een website gaan om zo die website hoger te krijgen in de zoekresultaten van Google. Dit kan zowel tegen betaling als gratis, daar moet je even zelf naar kijken. SEO in Nederland werkt het beste met hoge kwaliteit blogs. Deze kan je zelf schrijven of je kan ze laten schrijven door een expert met kennis van zaken. Het is voor jou fijn dat er extra content op de website komt, en voor de ander is het fijn om bij jou een blog te mogen plaatsen. Als je hier meer informatie over wilt weten dan heeft Ondernemers.com een handige blog voor je met een duidelijke uitleg wat sponsored content precies is. Naarmate je blog populairder wordt zullen steeds meer mensen aanvragen doen voor sponsored content. Let er wel op dat relevantie enorm belangijk is, zowel voor je eigen blog als voor de betalende klant. Wil je extra eisen stellen aan de blogs die geplaatst worden? Stel die dan duidelijk en van te voren op.