Het werk van een SEO specialist

Een SEO specialist houdt zich dagelijks bezig met het genereren van relevante bezoekers. Waarom relevante bezoekers? Deze bezoekers gaan sneller over tot aankoop. Het doel van de meeste website eigenaren is om converterende bezoekers binnen te halen. Dit is het werk van een SEO specialist. Lees hier alles over het takenpakket.

Een SEO specialist verbetert websites ten behoeve van de ranking binnen de organische zoekresultaten. Hij/zij brengt optimalisaties aan op het gebied van content, techniek en linkbuilding.

Linkbuilding

Een SEO specialist is iedere dag bezig met het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van autoritaire bronnen. Google hecht veel waarde aan het E-A-T principe. Oftewel expertise, authority en trustworthiness. Een website moet aan alle 3 de punten voldoen. Door middel van linkbuilden geeft een website waarde door aan de volgende website. Een sterk backlinkprofiel heeft positieve invloed op de positie van een website binnen de organische zoekresultaten. Een SEO specialist heeft verschillende methoden om backlinks te verkrijgen.

Content

Naast linkbuilding is het creëren van content een belangrijke pijler binnen SEO. Google hecht veel waarde aan relevante content van hoge kwaliteit. De zoeker krijgt alleen de zoekresultaten te zien die verwant zijn aan de zoekopdracht. De kunst is om content te schrijven die de doelgroep triggert. Zo blijft de bezoeker langer op een website hangen.

Hoe kom je hoger binnen de zoekresultaten met behulp van content? Door in te spelen op de intentie achter de zoekopdracht van de zoeker. Wanneer de content nauw aansluit op de zoekintentie, merkt Google dit op. Een SEO specialist neemt vaak de contentmarketing op zich tijdens een SEO traject. Dit omvat het opstellen van de strategie en vaak ook het implementeren.

Techniek

De technische kant van SEO valt onder on-page SEO. Het gaat hierbij om de snelheid en de veiligheid van een website. Google hecht grote waarde aan de veiligheid van een website. Een SEO specialist begint vaak met het controleren van de verbinding. Gebruikt een website HTTP: protocol of HTTPS: protocol? Een SEO specialist weet dat je hiervoor een SSL-certificaat moet hebben. Door middel van dit certificaat wordt een veilige verbinding tot stand gebracht.

Het algehele doel van SEO is hoog in Google komen. Een SEO specialist is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe je dit bereikt. Een combinatie van content, linkbuilding en techniek wordt gebruikt om tot het beste eindresultaat te komen.