Hoe kun je de prestaties van je site verbeteren

Als je via een website goederen wilt verkopen, dan moet je niet alleen mooie spullen voor een mooie prijs aanbieden, je moet ook zorgen dat je site goed werkt. Wanneer een site traag is, of vaak uit de lucht valt, dan wekt dit geen vertrouwen bij consumenten. Zij hebben geen zin om te wachten en dus moet je zorgen dat je site goed werkt. Dat kan soms lastig zijn want het kan zijn dat je drastische stappen moet nemen. Wij willen hier graag nader ingaan op het juiste hostingpakket. Als dit pakket niet meer bij je website past, dan is het tijd om naar een andere provider te gaan.

Je kunt je domeinnaam verhuizen

Wie een website maakt, moet een domeinnaam registreren. Dat is de naam van je site. Ook moet je hosting aanvragen bij een provider. Dit is de server waar je site daadwerkelijk op draait. Wanneer je host niet goed is, kun je nog zo’n goede site bouwen, maar hij zal nooit goed gaan werken. Sommige mensen denken dat zij vastzitten aan de provider omdat zij daar hun domeinnaam ook geregistreerd hebben. Je kunt echter je domeinnaam verhuizen. Dat houdt in dat je de naam van de site naar een andere provider verhuist. Vervolgens kun je zelf de site op de server van de nieuwe host zetten. Hierdoor kun je eenvoudig je site verbeteren.

Een verhuizing van je domeinnaam is zo geregeld

Een domeinnaam verhuizen is een fluitje van een cent. Het enige wat je moet doen, is even contact opnemen met je oude provider. Je moet hier vragen naar een EEP code of een verhuistoken. Zonder deze code kun je namelijk de verhuizing niet regelen. Vervolgens neem je contact op met je nieuwe provider. Doorgaans kan dit via hun site geregeld worden. Daar voer je je verhuistoken in en binnen een paar minuten is de verhuizing geregeld. Let er wel op dat je vervolgens zelf de site behorende bij de domeinnaam nog moet verhuizen.

Goede hosting hoeft niet duur te zijn

Als je bang bent dat betere hosting je meer geld zal gaan kosten, dan kun je je hart ophalen. Goede hosting hoeft niet duur te zijn. Voor een paar euro per maand is alles geregeld. Kijk even goed naar hoeveel MB SSD ruimte je nodig hebt en of je ook meerdere domeinen wilt registeren. Let er ook altijd op of je nieuwe provider technische ondersteuning biedt op ieder moment van de dag, zeven dagen per week. Is er dan namelijk iets met je site aan de hand, dan kunnen zij gelijk bijspringen om het probleem op te lossen.