Hoe maak ik mijn huis inbraakwerend voor de wintermaanden?

In de wintermaanden slaan inbrekers vaker hun slag. Inbrekers hebben maar 30 seconden nodig om je huis binnen te dringen en staan binnen enkele minuten weer buiten met een volle buit. Door rolluiken te plaatsen maak je jouw huis inbraakwerend voor de wintermaanden. Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Lees snel verder!

Rolluiken op maat
Inbrekers zien kansen tijdens de koude wintermaanden. In de vooravond zijn zij minder zichtbaar en kunnen daardoor ongestoord aan de slag gaan. Onze rolluiken zijn gemaakt van sterke en robuuste materialen en zijn voorzien van een anti-optil beveiliging. Inbrekers kiezen vaak voor minder goed beveiligde woningen. Een rolluik schrikt af doordat het goed zichtbaar is en aan de buitenkant van het raam en/of deur hangt. Zo kun je met een goed gevoel een avondje uit of op vakantie.

Wist je dat je het hele jaar door profijt kunt hebben van rolluiken? Ze bieden niet alleen een uitkomst als inbraakpreventie, maar zijn ook geluidswerend en hebben een isolerende werking. In de koude wintermaanden houd je de kou buiten en tijdens de warme zomerdagen houd je juist de warmte tegen. Woon je aan een drukke straat? Deze zonwering zorgt voor het ultieme woongenot. Met één druk op de knop, krijg je privacy en demp je het geluid van buitenaf. 

Ruim je tuin op 
De meeste inbrekers dringen zich via de achtertuin naar binnen en vermijden vaak de voordeur, zodat de kans kleiner is dat ze gepakt worden. Naast het plaatsen van rolluiken kun je zelf ook veel doen om een woninginbraak te voorkomen. Zorg voor goede sloten, sluit ramen en deuren goed af en leg kostbare spullen niet in het zicht. Laat geen handige voorwerpen in de tuin rondslingeren. Een ladder naast een raam of balkon en gereedschappen in een slecht beveiligde schuur zijn allemaal hulpmiddelen voor een inbreker. Daarnaast is het ook geen verkeerd idee om je buren te vriend te houden, want niets werkt beter dan alerte buren die een oogje in het zeil houden en die ervoor zorgen dat jouw woning er bewoond uitziet als je voor een langere tijd weg bent. Ze zeggen niets voor niets: beter een goede buur dan een verre vriend!

Zou je naast inbraakwerende zonwering ook graag meer beschutting in de tuin willen? Een pergola zonwering is een combinatie tussen een zonnescherm en een terrasoverkapping. Hierdoor heb je overdag de gewenste beschutting en geniet je heerlijk van jouw verlengde woonkamer.

Bij inhuisplaza hebben we een breed assortiment aan inbraakwerende zonwering. Neem een kijkje op de website en ontdek de mogelijkheden.