iPhone 13 of 14: Waar kun je beter voor kiezen? 

Je knippert met je ogen en er wordt alweer een iPhone gelanceerd door Apple. De tendens lijkt de afgelopen jaren op ongeveer één jaar tussen elke iPhone. Nu we weer in de startblokken staan voor de iPhone 14 is de vraag natuurlijk: wachten op de iPhone 14 of kiezen voor de iPhone 13? 

Er zijn een aantal zaken die je straks niet terugvindt op de iPhone 14. Maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Vaak zakt de prijs van een oude iPhone wanneer er een nieuwe iPhone wordt gelanceerd. Dat dan dus ook de reden kunnen zijn om te wachten op de iPhone 14 en dan voor de iPhone 13 gaan. Maar als je je enkel zou laten leiden door een financiële kwestie kan dat de oplossing zijn. Mensen die houden van de nieuwste iPhone willen hoogstwaarschijnlijk weten wat ze kunnen verwachten van de nieuwe iPhone 14. Dus: direct een iPhone 14 Pro Max kopen? Of zullen we de verschillen nog even bekijken.  

Aanpassingen en verbeteringen aan de iPhone 14

Zoals altijd kun je verwachten dat het uiterlijk van de iPhone niet heel veel verandert. Apple voert vaak kleine veranderingen door. Zo kun je bij de nieuwste iPhone 14 zien dat de notch verdwijnt. Dit is een kleine inkeping in het scherm. Waar bijvoorbeeld de selfie-camera zit en ook een Face ID-sensor. Bij de iPhone 13 kunnen we zien dat deze al heel klein is gemaakt. Maar het lijkt erop dat Apple bij de iPhone 14 deze weghaalt. En er is een kleine kanttekening. Dat is dat de notch enkel en alleen weggewerkt lijkt te zijn bij het Pro-model. 

Ook wordt er al lang gepraat over een universele USB-C ingang. Maar dat lijkt de iPhone 14 nog niet te hebben gehaald. Hiervoor moeten we wachten op de iPhone 15. 

Accuduur van de iPhone

Wie een bingokaart heeft van een nieuw uitgebrachte telefoon, zal daar ook altijd accuduur op zien staan. Elke iPhone – of andere smartphone – wil weer werken aan de accuduur. Zo is de accuduur van de iPhone 13 al flink verbetert ten opzichte van de iPhone 12. Maar ook de iPhone 14 lijkt weer sneller te werken, sneller op te laden én langer te doen met de batterij. Is dit een reden om voor de iPhone 14 te gaan? Uiteindelijk gaat het vooral om hoe vaak jij bijvoorbeeld van huis zal zijn. Kun jij je telefoon tussendoor opladen? Of zit je snel met een lege batterij? Want onder aan de streep blijft het appels met appels vergelijken. De iPhone 13 is een duurzame telefoon en de iPhone 14 ook. Het verschil zal zeker in het begin minuscuul zijn.

Conclusie: kopen of wachten?

Of je dus uiteindelijk moet willen wachten op de iPhone 14 of gaan voor de iPhone 13? Dat lijkt toch vooral een persoonlijke kwestie te zijn. Er worden geen grote veranderingen verwacht. Maar er zijn ook mensen die graag het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Of die gek zijn op Apple en direct vooraan in de rij willen staan.