iPhone 14: Met deze instellingen haal jij alles uit je nieuwe iPhone

Als er een item is dat we elke dag gebruiken, is het natuurlijk wel onze iPhone. Maar wist je dat jouw toestel instellingen en opties heeft, die jij waarschijnlijk nog niet kende? In deze blog vertellen we jou meer over wat jij kunt doen om alles uit je nieuwe iPhone 14 te halen!  

Huh? De iPhone 14? Jazeker! Apple staat weer klaar met een spiksplinternieuwe iPhone 14 serie. Daarom is het leuk om eens te kijken naar wat er nu eigenlijk allemaal mogelijk is met de iPhone. Want wij durven te wedden dat jij lang niet alles uit jouw iPhone haalt. Deze instellingen gelden voor de nieuwste modellen van iPhone. Maar gaat vooral om welke versie van iOS jij op jouw telefoon hebt.

Gebruik een raster in de camera-app 

De iPhone 14 Pro heeft een camera met wel 48 mega pixel. Dan wil jij natuurlijk niet een foto maken die hartstikke schreef is. Gebruik daarom het raster in de camera-app. Hiermee kun je namelijk rechte foto’s maken en alles goed centreren. Instellen doe je door naar de optie Instellingen te gaan. Scroll dan helemaal naar beneden en klik op camera. Vervolgens kun je raster op groen zetten. Er zit ook een ingebouwde waterpas in waardoor je dus altijd rechte foto’s kan maken. 

Ongestoord werken door niet storen-optie

Oké, je nieuwe iPhone 14 is mega gaaf en vet. Maar je wilt niet constant afgeleid worden door je telefoon. Daarom kun je bepaalde periodes standaard inplannen als niet storen. Zo gaat je telefoon elke avond om 20:00 op stil. Of juist tijdens de werkuren.  Hoe je dit doet? Ga naar ‘Instellingen’, klik op ‘Niet storen’ en bepaal het tijdstip. 

Bepaal de berichtgeving van apps 

Elke app op jouw telefoon heeft uiteindelijk maar één doel en dat is dat jij de app opent. Dit doen ze vaak door berichten te sturen, ook wel push-berichten genoemd. Zo krijg je een melding als je op Whatsapp weer een berichtje hebt. Of als je weer moet gaan hardlopen via de Strava-app. Je kan bij ‘Instellingen’ en dan ‘Berichtgeving’ zien welke apps je berichten stuurt. Ga hier regelmatig doorheen om ervoor te zorgen dat je niet te veel berichten op een dag krijgt. Dat geeft weer meer rust! 

Bespaar je batterij 

Wist je dat locatiegegevens heel veel van je batterij kosten? Zelfs met de nieuwste iPhone 14 is je batterij niet eindeloos. Om er zoveel mogelijk plezier van te hebben op een dag is het goed om te kijken naar de locatiegegevens. Om bijvoorbeeld de hardloop-app er nog eens bij te pakken. Als jij niet aan het hardlopen bent, hoeft deze app niet te weten waar jij bent. Ga naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Privacy’ om dit per app aan te passen. 

Wil jij meer halen uit je mobiel? Lees dan ook even deze blog!

Bepaal jouw favoriete apps en widgets 

Je kan de opgeklapte versie van apps op je thuisscherm aanpassen en bepalen welke je daar wilt hebben. Dit is een snelle manier van naar je apps gaan. Hoe je dit doet? Je kan het scherm lang indrukken en dan kun je door middel van het plusje (links in de bovenhoek) de widgets toevoegen jij wilt gebruiken of zien. Ook apps kan je hier naartoe slepen.