Is netwerken en offline marketing nog nodig in 2020?

Het lijkt alsof de wereld vandaag de dag compleet online afspeelt. We spreken online af, we doen onze boodschappen online en we vinden onze liefdes online. Online is belangrijker dan ooit. Ook als je een eigen onderneming hebt. In deze blog geven we je antwoord op de vraag: is netwerken en offline marketing nog nodig in 2020? Want moeten we écht de deur uit om nieuwe klanten te trekken?

Om maar direct het antwoord te geven: ja. Wil jij vandaag de dag groeien met je onderneming? Nieuwe klanten aantrekken? Bestaande klanten tevreden houden? Verder opbloeien als ondernemer? Dan zal je toch écht de deur uit moeten. Ondernemers blijven steeds meer achter hun computer verschuilt zitten. Online kun je jezelf wellicht al heel goed verkopen. Maar je klanten of bezoekers zijn écht mensen. En échte mensen vind je nu eenmaal niet achter je computer.

Netwerken is een goede manier om jezelf te laten zien en om je bedrijf te verkopen. Zo zie je ook dat steeds meer netwerkborrels en -bijeenkomsten worden georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn niet meer alleen gefocust op grote groepen mensen, maar je ziet juist steeds meer dat kleine groepjes ondernemers aan de slag gaan met het organiseren van netwerkbijeenkomsten. Heb je dus nog niet de juiste netwerkbijeenkomst gevonden? Schroom dan zeker niet om zelf er eentje te organiseren.

Ken je pitch

Wil je het liever wat rustiger aan doen? En eerst eens starten met het bijwonen van een netwerkbijeenkomst? Dan is het goed om aan een aantal dingen te dingen. Oefenen allereerst je eigen pitch. Wie ben je? Wat doet je? En hoe doe je dat? Het pitchen van je bedrijf is het eerste wat mensen over je onderneming zullen horen. En die eerste indruk moet goed en blijvend zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je werkt aan je offline marketing. Als je aan offline marketing denkt, dan denk je aan bijvoorbeeld flyers, visitekaartjes, stickers en roll-up banners. Alles wat offline bijdraagt aan de zichtbaarheid van je onderneming is marketing. Door wat offline marketing bij je te hebben, kunnen mensen straks makkelijker de weg naar je website vinden. Maar ze hebben ook direct je gegevens, zoals je e-mailadres en je telefoonnummer. Netwerkbijeenkomsten en offline marketing zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. En jij bent nu helemaal klaar om offline gezien te worden.