Je POS kassasysteem koppelen: welke koppelingen zijn er mogelijk?

Het kassasysteem in je zaak gebruik je om gasten of klanten te laten afrekenen. Deze POS kassasysteem (point of sale) maakt nieuwe orders aan en registreert betaalmethodes (contant of pinnen) en geldstromen die meteen zijn gekoppeld. Moderne kassasystemen zijn te gebruiken op verschillende apparaten (iOS, Android en Windows) en werken vaak met een lokaal systeem of zijn cloudbased. Welke andere specifieke functionaliteiten  voor jou van belang zijn, is afhankelijk van de aard van je zaak. Koppelingen zorgen voor tijdsbesparing en foutenreductie. In dit artikel vertellen we over mogelijke koppelingen.

 

Betaalsystemen

Koppel je betaalsystemen aan je kassa dan kun je verschillende geldstromen accepteren en registreren. Bijvoorbeeld door een pinpas, creditcard, cadeaukaart of klantenkaart. Tegenwoordig horen daar ook de innovatieve betaalmethodes via smartwatches en smartphones bij waarmee het ook mogelijk is om een betaling te doen.  Veilig en met een hoge transactiesnelheid! Belangrijke partners voor pinkoppelingen, cashless betalen en opwaardeerbaar saldo zijn CCV, Xafax en Payconiq.

 

Boekhoudsystemen/ERP

Iedere organisatie moet veel administratie bijhouden. Het gaat om allerlei processen: financiële, logistieke en inkoopprocessen. Specifieker heb je de kas- en salarisadministratie. Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) maakt je organisatie efficiënter door je boekhouding aan je kassa te koppelen! De omzet wordt automatisch geboekt, kassabonnen en debiteuren staan digitaal en je hebt specifiek inzicht in artikelgroepen. Veel partijen bieden hierin mogelijkheden zoals Exact Online, Twinfield en Kasstaat.

 

PMS -reserveringssoftware

Dankzij een koppeling tussen je reserveringsprogramma en kassa zijn de reserveringen inzichtelijk in je horeca kassa. Bespaar tijd en geld en zorg voor een optimale afstemming. Je kunt notities en andere informatie uit de reservering in je kassa terug zien. Heb je ook een koppeling met PMS-pakket, dan kun je rekeningen direct doorsturen naar gastenrekeningen binnen je hotelsoftware. Denk aan partners als Bookzo, Itesso en MEWS.

 

Webshop

Als je naast je fysieke zaak een webshop hebt, die gebruikmaakt van dezelfde voorraad, kun je dat reguleren door de koppeling met je kassa. Door de synchronisatie tussen je kassa en bestelsite houden de voorraad realtime up to date, zodat je nooit iemand hoeft teleur te stellen. De koppeling zorgt ervoor dat je de productinformatie van je assortiment eenvoudig in de backoffice kan invoeren en acties aan kan maken die meteen bij een kassa-aanslag juist verwerkt worden. Belangrijke partners zijn bijvoorbeeld Thuisbezorgd en booq Bestelsite.

 

Bar-/Tapautomatisering

Met een koppeling tussen je kassa en de tap of bar kun je realtime geschonken artikelen controleren. Het continu tonen van de tik-tap teller heeft een preventieve werking, zodat je niet onnodig drank verspilt. Je kunt de drank automatisch boeken op tafel of debiteur en dosissen beheren. Een voorbeeld van een partner die dit kan realiseren is Van Duijnen.