Kom alles te weten over de populaire hobby: RC auto’s!

Radiografisch bestuurbare auto’s, of ook wel RC auto’s genoemd, is een populaire hobby voor zowel jong als oud. Deze miniatuur auto’s kun je besturen met een afstandsbediening en zijn gemaakt van kunststof. Eén van de grote spelers op het gebied van RC auto’s, of ook wel het bedrijf arrma, onderscheidt zich met het gebruik van aluminium chassis platen, stalen aandrijfassen en stalen differentiëlen. Dit maakt de elektronische regelaar, motor en servo compleet waterdicht. Ook voor de proboat, of ook wel een RC boot, is het waterdichte aspect ideaal. Wil je meer te weten komen over deze populaire hobby van velen? Lees dan snel verder.

Soorten

Er zijn verschillende soorten RC auto’s verkrijgbaar, van simpele go-karts tot snelle raceauto’s. Sommige auto’s zijn zelfs voorzien van verlichting en geluidseffecten om de race nog spannender te maken. Dankzij de nieuwste technologische snufjes zijn RC auto’s tegenwoordig steeds realistischer en geavanceerder. Er zijn verschillende manieren om RC auto’s te gebruiken. Sommige mensen gebruiken ze voor serieuze indoor of outdoor races, terwijl andere liever de RC auto’s besturen voor de lol. Wist je dat er zelfs speciaal ontworpen racebanen zijn voor RC auto’s? Deze speciaal ontworpen racebanen zijn een winst voor de echte fanatiekelingen.

Kinderen & volwassenen

Zowel voor oud als voor jong is deze hobby steeds populairder geworden. Ze zijn namelijk eenvoudig te bedienen dus voor kinderen is het ook geschikt speelgoed. Met het besturen van RC auto’s hebben kinderen urenlang speelplezier. Kinderen kunnen ook onderling races organiseren als een echt competitief spel. Echter is het wel belangrijk dat ouders soms oplettend zijn met deze hobby omdat de auto’s soms behoorlijk snel kunnen gaan. Ben jij al een langere tijd aan het nadenken over het kopen van een radiografisch bestuurbare auto voor jouw kind? Dan kun je de leeftijd in overweging nemen, want er zijn verschillende modellen beschikbaar. Bovendien zijn er ook RC auto’s te verkrijgen in verschillende prijsklassen, dus er is voor ieder wat wils. 

Afstandsbediening

Maar hoe werkt een RC auto precies? Allereerst is elke radiografisch bestuurbare auto op afstand te besturen met een afstandsbediening. De afstandsbediening zendt namelijk een signaal van radiogolven naar de radiografisch bestuurbare auto, wat de auto stuurt. De gebruiker kan dus via deze manier aanwijzingen geven aan de auto. Toch zijn er veel verschillen tussen afstandsbedieningen en de bron waarop ze werken. De krachtbron is  namelijk nodig om alles te voorzien van stroom. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen blijven functioneren. Een RC auto kan als krachtbron een batterij hebben, maar het kan ook gas zijn. In het algemeen worden de meeste RC auto’s aangedreven door LiPo-batterijen. Zorg er wel voor dat je goed met deze batterijen omgaat, want ze zijn namelijk licht ontvlambaar. Wist je dat deze batterijen ook gebruikt worden voor drones? Dit is natuurlijk ook een apparaat wat je van een afstand kunt besturen! Toch is elk apparaat weer anders, omdat alle apparaten gebruik maken van verschillende bronnen en materialen. Verdiep je dus goed in de RC auto die bij jou behoeftes aansluit, zodat je geen verkeerde keuze maakt.