Minecraft, wat is het en wat doe je ermee?

Minecraft is een spel dat in 2011 door Mojang op de markt is gebracht en is eigenlijk vanaf moment 1 enorm populair geweest. Wat Minecraft behoorlijk uniek maakt als spel, is dat de populariteit niet lijkt af te nemen. Het spel is inmiddels al bijna 10 jaar op de markt en blijft gestaag groeien in gebruikersaantallen. In 2018 telde Minecraft zo’n 91 miljoen maandelijkse gebruikers. In 2019 was dit aantal gestegen naar 112 miljoen. Een enorm populair spel dus, maar wat is het eigenlijk en wat kun je ermee?

Wat is Minecraft en wat kun je

Minecraft is een zogeheten sandbox spel waarin je in een virtuele wereld rond kunt lopen en een soort tweede, online, leven kunt nabootsen. Je begint in het spelletje als virtueel mens en kunt je leven daar opbouwen. Het spel biedt mogelijkheden om bijvoorbeeld bomen te kappen en van het verzamelde hout je eigen woning te bouwen. Als je zin hebt in een virtuele snack kun je in Minecraft een wapen creëren van hout, metaal of een andere stof om vervolgens op zoek te gaan naar wilde dieren. Deze kun je vervolgens gaar bakken op je zelfgebouwde barbecue/vuurkorf. Zoals je merkt zijn de mogelijkheden in het spel oneindig en daarom is het ook zo ontzettend populair. Het idee van het spel is dan ook het nabootsen van een virtuele leef omgeving waarin mensen een soort tweede leven naast het echte leven kunnen nabootsen.

Minecraft spelen

Om Minecraft te kunnen spelen dien je eerst het spel gedownload te hebben. Doordat het spel zo ontzettend groot is en de mogelijkheden oneindig, gebeurt het regelmatig dat het spel je computer of de server overbelast. Tijdens overbelasting zal het spel niet meer zo soepel lopen als de bedoeling is en zul je enige vertragingen ervaren. Net als in het echte leven zijn in het virtuele leven vertragingen zeker niet wenselijk. Om het risico op deze vertragingen te minimaliseren is het raadzaam om over te gaan op een eigen Minecraft hosting service. Door de aparte Minecraft hosting service wordt jouw Minecraft server op een aparte server opgeslagen welke volledig toegewijd is aan jouw server. Hierdoor zal het spel optimaal presteren en zal jij bijna tot geen vertragingen ervaren en zal je de beste gameplay ervaring hebben!