Nieuwe smartphones in 2019: welke moet je kiezen?

Techfanaten opgelet: in 2019 gaan er weer een heleboel nieuwe smartphones op de markt komen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe telefoon, of ben je vooral benieuwd wat er in 2019 allemaal gaat gebeuren op de telefoonmarkt? In dit artikel lichten we de nieuwste smartphones uit, zodat je misschien uiteindelijk makkelijker een keuze kan maken. Want, wat wordt de beste smartphone van 2019?

Hoewel er vaak veel gespeculeerd wordt over de nieuwste smartphones en soms ook gelekt, is het tot aan de release nooit helemaal duidelijk wat een bedrijf nou daadwerkelijk gaat lanceren. Van de telefoons die al in deze drie maanden 2019 op de markt gekomen zijn, weten we natuurlijk zeker wat ze je precies bieden. Maar de telefoons die later in 2019 pas gelanceerd worden, zouden nog kunnen veranderen.

Apple

Als je om je heen kijkt, zie je vaak overal laptops en telefoons van Apple. Hoewel het bedrijf afgelopen jaar minder succesvol is dan de jaren ervoor, Apple is razend populair en zal waarschijnlijk wel marktleider blijven. Apple organiseert elk jaar in september een persconferentie waarin besproken wordt over de nieuwste releases van het bedrijf. Hier wordt wel over gespeculeerd, maar het is nooit zeker wat ze precies gaan lanceren. De verwachting is dat er drie nieuwe iPhones op de markt komen, de iPhone XR, de iPhone XS en de iPhone XS Max. Volgens geruchten zou er niet veel aan het design veranderen, maar er zou vooral gefocust worden op de binnenkant -de software- van de telefoon.

 

Nokia 9 pureview

De nokia 9 pureview is pas sinds twee dagen verkrijgbaar. Het is een opvallende Android-smartphone met maar liefst 5 (5!) camera’s. Dit zijn vijf ‘klassieke’ lenzen van 12 megapixel en een diafragma van f/1.8. Ook is er en vingerafdruk-scanner beschikbaar in het scherm. De telefoon kost ongeveer 599 euro. Hoewel er wel meer telefoons verschijnen met meerdere camera’s (de laatste iPhone heeft er twee), is het bijna nooit voorgekomen dat er vijf camera’s op een smartphone te vinden zij.

 

Samsung Galaxy S10

Er werd veel gespeculeerd over de Samsung S10 en S10 plus. Hij uitblinken in zijn soort, vol met de nieuwste technische snufjes. Samsung werkt a een tijdje aan zo groot mogelijke schermen op een kleinere telefoon. Bij de S10 is dit goed gelukt, want het scherm vult vrijwel de gehele oppervlakte van de telefoon. Wat deze telefoon zo bijzonder maakt is dat er, ondanks het topmodel één van de weinige bekende toestellen mét een losse aansluiting voor je koptelefoon of oortjes. Ook in dit model is er weer gefocust op de kwaliteit van het scherm zelf: de helderheid is zo fel dat je gemakkelijk te telefoon kunt lezen, ook al is dit in felle zon. Alle toestellen hebben zo’n 100GB opslagruimte voor gebruikers.

 

OnePlus 7

Ook de OnePlus 7 is een zeer populaire telefoon die ook weer erg spraakmakend is. Hij is nog niet gelanceerd, maar zal waarschijnlijk erg populair worden. Het wordt een smartphone met 5G-connectivitit die zo’n’ 569 gaat kosten. Er is een pop-up selfiecamera aanwezig, die in- en uit geschoven wordt bij de behoefte aan een selfie. De OnePlus 7 kun je waarschijnlijk, net als bij de OnePlus 6, bij je favoriete provider kopen en is beschikbaar in de vorm van een abonnement en prepaid. Waar je dat doet? Beltegoed kopen bij opwaarderen.nl is makkelijk en voordelig.

Je peperdure smartphone kwijt? Check hoe je hem kunt opsporen via Whatsapp!