Nieuwe telefoon kopen? Hier een 7 tips speciaal voor jou

Je smartphone kan ervoor zorgen dat je minder losse apparatuur bent gaan gebruiken. Zo heeft het je muziekspeler, je camera en vaste telefoon al vervangen. Maar met honderden verschillende smartphones kan het moeilijk kiezen zijn. Wij geven je 7 ultieme tips

Het woord smartphone is ontstaan toen je ook op internet kon met je telefoon. Je telefoon werd een handiger en slimmer apparaat dan hij voorheen was geweest. Zo kon je ineens ook op websites komen en kon je apps installeren die je dagelijks leven makkelijker gingen maken. Hierdoor is het woord smartphone ontstaan. Maar vind jij het nu moeilijk om een smartphone te kiezen die bij je past? Dan is dit een artikel voor jou! 

Tip 1: Kies één die bij je past 

Het kiezen van de juiste smartphone kan dus een flinke opgave zijn. Er zijn op de markt twee grote merken die wereldwijd bekend zijn: Samsung en Apple. De Galaxy toestellen zijn vaak goed voor bijvoorbeeld fotograferen. Maar voor de rest scoort de iPhone op vrijwel alle onderdelen beter. Wil jij een smartphone die je makkelijk kan koppelen met je andere Apple apparaten? Een iPhone 12 kopen kan dan bijvoorbeeld een slimme keuze zijn. 

Tip 2: Kies je toestel los 

Onze tweede tip is om niet voor de impulsaankoop te gaan. Deze is vaak gekoppeld aan je abonnement. Je wil graag de nieuwste smartphone in huis hebben. Maar doordat je een abonnement met telefoon afsluit betaal je een stuk meer voor je smartphone. Want zodra je ervoor kiest om hem los te betalen, zal je geen rente aflossen over je toestel. 

Tip 3: Ga vergelijken 

Het vergelijken kan tegenwoordig op allerlei verschillende websites. Wij adviseren altijd om eerst eens te kijken waar je naar opzoek bent. Zet dit duidelijk op een rijtje. Wil je bijvoorbeeld de aller beste foto’s maken? Of wil je een telefoon die sterk is wanneer hij een keer op de grond valt. Misschien wel je wel opzoek naar een mooi design of één die makkelijk in je zak past. Ga vervolgens kijken welke telefoon het meest voldoet aan jouw eisen. 

Tip 4: Wat is je budget 

Zodra je het aller beste wil, dan ga je ook de hoofdprijs betalen voor je telefoon. Helaas zijn iPhones en de Samsung Galaxy’s van deze wereld niet goedkoop. Maar je hebt ook budget telefoons van onder de 200 euro. Deze hebben alles wat je zoekt in een smartphone, maar werken vaak met een verouderde geheugenkaart of processor waardoor ze goedkoper zijn. 

Tip 5: Let op de reviews 

Wij zijn zelf helemaal dol op het kijken van reviews. Vooral wanneer er nieuwe gadgets uitkomen dan zitten wij vooraan wanneer de eerste reviews op Youtube te zien zijn. Op deze manier krijg je echt een idee van hoe een producten er uitziet en hoe het werkt. Dit is misschien wel de beste tip die wij je gaan geven in dit artikel. Ben je dus opzoek naar een smartphone kijk goed wat anderen er over te zeggen hebben.